Megszöknek, kiugranak az ablakon, ha nem nyitják ki a kiskunhalasi migránstábort

Megszöknek, kiugranak az ablakon, ha nem nyitják ki a kiskunhalasi migránstábort

Újabb migránsok fenyegetőznek Kiskunhalason, a Szegedi úti befogadóállomáson azzal, hogy kiugranak az épületből, ha nem teszik nyilttá a tábort – közölte a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az M1 aktuális csatorna szerda esti műsorában.

Bakondi György elmondta, hogy három arabról van szó, akik a második emeleten, egy ablakban állnak. Korábban két migráns felmászott a fogadóközpont egyik épületének tetejére, a tábor megnyitását vagy legalább nyitottá tételét követelve. Azzal fenyegetőztek, hogy ha nem engednek követelésüknek, akkor leugranak, azonban őket már  lehozták.

Bakondi György róluk azt mondta, hogy egy szír és egy iraki illegális bevándorló mászott fel a tetőre, amit száz-százötven társuk figyelt. A két migránsnak már elutasították a menekültügyi kérelmét, ők a kiutaztatásuk előtt álltak. Hozzátette: a tetőre mászók összevagdosták az alkarjukat és a mellkasukat, pszichológiai ellátásban is részesülnek majd. A belbiztonsági főtanácsadó arról a szökésről is beszélt, amely még kedd este történt Kiskunhalason: öt algériai és két marokkói férfi hagyta el jogellenesen a befogadóállomást.

Elmondta, hogy ötüket már elfogták, kettejüket pedig keresik.

A migránsok a tetőre jutottak, onnan ereszkedtek le, majd a kerítésen keresztül hagyták el a tábort – részletezte, hozzáfűzve: a szökés miatt megvizsgálják, hogy milyen esetleges további biztonsági intézkedéseket szükséges bevezetni a fogadóközpontban – fűzte hozzá.
 


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »