Megsértődött a rokona egyik megjegyzésére a „finom lelkű” nő, ezért nyomban megkéselte

Megsértődött a rokona egyik megjegyzésére a „finom lelkű” nő, ezért nyomban megkéselte

A Pécsi Fellebbviteli Főügyészség az elsőfokú bíróság ítéletének helybenhagyását indítványozta annak a vádlottnak a büntetőügyében, aki rokonát megkéselte, majd verekedni kezdett.

Hírdetés

A 39 éves pécsi nő 2020 májusában hívatlanul megjelent az egyik távoli rokonánál, aki aznap ünnepelte születésnapját. Napközben az este tartandó családi összejövetelre készültek.

A készülődés során, beszélgetés és italozás közben a vádlott zokon vette az ünnepelt rokon egyik megjegyzését, ezért egy konyhapultról felragadott késsel hátba szúrta. A sértett életveszélyes sérülést szenvedett. Ezt követően a vádlott a konyhaablakon át távozott a lakásból, és az utcán az őt számon kérő egyik szomszéd felé egy téglát hajított, majd verekedni kezdett vele.

Az első fokon eljárt Pécsi Törvényszék a vádlottat – a vádnak megfelelően – életveszélyt okozó testi sértés bűntettében és garázdaság vétségében mondta ki bűnösnek. Ezért 4 év börtönbüntetésre ítélte.

Az ítélet ellen a vádlott és védője felmentés, illetve enyhébb büntetés kiszabása iránt fellebbezett. A Pécsi Fellebbviteli Főügyészség az elsőfokú ítélet helybenhagyására tett indítványt.

Az eljárás másodfokon a Pécsi Ítélőtábla előtt folytatódik.


Forrás:privatkopo.hu
Tovább a cikkre »