Mégsem marad el a hagyományos somorjai adventi koncert

Mégsem marad el a hagyományos somorjai adventi koncert

Egy év kihagyás után ismét hallhatjuk a Harmonia Classica kamarazenekart a somorjai adventi koncerten, akik a somorjai Csemadok-alapszervezet és a Városi Művelődési Központ mellett működő Híd Vegyes Karral adnak közös adventi hangversenyt. Ám ezúttal sajnos csak az online térben.

A két társaság szeptember óta készült a koncertre, de a korlátozások bevezetése óta a közös próbák elmaradtak. Így már az is nagy dolognak számít, hogy egyáltalán ilyen módon megvalósulhat a koncert. Ez elsősorban Németh Imrének, a Híd Vegyes Kar és Hegyi Brigittának, a Harmonia Classica Kamarazenekar művészeti vezetőjének köszönhető, akiket az előkészületekről kérdeztünk.

Milyen műsorral készülnek?

A koncert műsora két részből áll: a somorjai Híd Vegyes Kar műsorát Németh Imre állította össze, de mindketten a helyhez és az adventi időszakhoz méltón barokk zenével készültünk.

Hogyan vészelték át a vírus tavaszi hullámát és miként érinti a zenekar munkáját a mostani?

Hírdetés

Szerintem hasonlóan, mint más csoportok, együttesek, hiszen mi is nehezen bírtuk ki a próbáktól, fellépésektől mentes időszakot. Ez akarva-akaratlanul is rányomja a bélyegét a munka színvonalára, hiszen újból kell építeni a már megkezdett zenedarabokat. Tanulva az előző hullámból, nagyon hamar, még a nyáron elkezdtük a próbákat. Próbáltuk pótolni a kimaradt időt és igyekeztünk a régi formába lendülni. Bíztunk abban, hogy most már személyesen is találkozhatunk a közönséggel, de sajnos a járvány ismét közbeszólt.

Az online koncert közel sem nyújt olyan élményt, mintha élőben menne. Ennek ellenér mi az az érv, amivel mégis biztatná a zenekedvelőket, hogy csatlakozzanak az online közvetítéshez?

Az élő koncertek mindig nagyon személyesek, hiszen az előadók és a közönség között sokkal szorosabb kapcsolat jöhet létre.

A koncertről beszámol a Somorja és Vidéke online adása is, melyben vágóképek láthatók a már felvett koncertről, melyet 2021. december 25-én, 17 órakor tesz közzé élőben a Mozi club You Tube-csatornája ezen a linken. 

Aki teheti, tekintse meg a koncertet.

(Felvidék.ma)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »