Mégsem Lewandowski, hanem Messi nyerte el az idei Aranylabdát

Mégsem Lewandowski, hanem Messi nyerte el az idei Aranylabdát

Az immár hétszeres aranylabdás argentin Lionel Messi a futballvilág legrangosabb egyéni díjának hétfői átvételét követően azt mondta, nem hitte, hogy két évvel ezelőtti elsősége után még a legjobb tud lenni.

„Hihetetlen újra itt lenni. Két évvel ezelőtt azt hittem, hogy az volt az utolsó alkalom.

Kulcsfontosságú volt a Copa América megnyerése.

Sokat jelentett számomra a Maracana Stadionban győzni, és nagyon boldog voltam, hogy argentin honfitársaimmal együtt ünnepelhettem” – nyilatkozta a Paris Saint-Germain 34 éves sztárja.

A nyáron a Barcelonát gazdasági okokból elhagyó támadó elmondta: maga sem tudja, hogy vajon a legutóbbi volt-e hosszú pályafutásának legjobb idénye,

de az biztos, hogy az argentin válogatottal aratott siker miatt különleges év áll mögötte, ráadásul nehéz időszak és kritikák után.

Messi katalán klubjával bronzérmesként végzett a La Ligában, viszont ismét a pontvadászat gólkirálya lett, karrierje során nyolcadszor és sorozatban ötödször. A Bajnokok Ligájában – a PSG-vel szemben – már a nyolcaddöntőben búcsúzott, viszont a Copa Américán úgy végzett elsőként, hogy végig igazi vezére volt a döntőben a rendező brazilokat 1-0-ra legyőző argentin gárdának. Messit megválasztották a torna legjobbjának és holtversenyben gólkirály is lett.

A Bayern München sportvezetői – Herbert Hainer klubelnök, Oliver Kahn ügyvezető és Hasan Salihamidzic sportigazgató – diplomatikusan fogalmaztak,

egyrészt röviden gratuláltak Messinek, másrészt viszont hosszasan azt hangsúlyozták, hogy a legjobb góllövőnek járó díjat begyűjtő lengyel labdarúgójuk, a második helyre szorult Robert Lewandowski is minden tekintetben megérdemelte volna az elismerést, hiszen évek óta kimagaslóan teljesít.

Hírdetés

Lothar Matthäus német válogatottsági rekorder, ex-Bayern-játékos – és volt magyar szövetségi kapitány – a Sky szakértőjeként már karakánabb kritikát fogalmazott meg. Azt mondta: a döntés után nem érti a világot, mert bár minden tisztelete Messié és a többi jelölté, de egyikük sem érdemelte volna meg annyira ezt az Aranylabdát, mint Lewandowski.

A Sport Bild című német lap még messzebbre ment kommentjében: „Miért nem Pelé? Ő is jó volt”.

A sportág és a brazil labdarúgás betegeskedő legendája, a 81 éves Pelé is gratulált a győztesnek újabb, immár hetedik elsőségéhez. A háromszoros vb-győztes szerint ez „feltétel nélküli tisztelgés egy páratlan tehetség előtt”.

Közben az ötszörös első, ezúttal hatodik helyen záró portugál Cristiano Ronaldót

– aki nyáron szerződött a Juventusból a Manchester Unitedhez – a France Football főszerkesztőjének,

a díj szervezőjének egyik rá vonatkozó megjegyzése késztette megnyilvánulásra.

Pascal Ferre a New York Times amerikai lapnak múlt héten azt nyilatkozta: Ronaldónak egyetlen motivációja van csupán, hogy több Aranylabdával vonuljon vissza, mint Messi. Ronaldo közösségi oldalán kijelentette: Ferre hazudik a Messivel való rivalizálásáról, és az ő nevét használja saját maga, illetve lapjának népszerűsítésére. Hozzátette: ez a megnyilvánulása teljesen elfogadhatatlan és tisztességtelen valakivel szemben, aki mindig is nagyra értékelte a France Footballt és az Aranylabdát.

„Mindig magamért és a klubjaimért nyerek, magamért, valamint azokért, akik szeretnek.

Nem valaki ellen nyerek.

Pályafutásom legnagyobb motivációja az, hogy a nevemet aranybetűkkel hagyjam a világ futballjának történelemkönyvében” – mondta a portugál támadó.

Lionel Messi 2009, 2010, 2011, 2012, 2015 és 2019 után kapta meg újra a futballvilág legrangosabb egyéni díját, amelyről a France Football által felkért szakújságírók szavazatai döntenek.

A 2021-es Aranylabda-szavazás első tíz játékosának pontszáma:


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »