Mégsem lesz Göncz Árpád metrómegálló?

Mégsem lesz Göncz Árpád metrómegálló?

Nem született döntés arról, hogy a 3-as metró északi szakaszának felújítása után az Árpád híd megállót Göncz Árpád-városközpontra nevezzék át. A honfoglaló Árpád vezérről elnevezett hídra utaló állomás nevének megváltoztatása komoly felzúdulást keltett – írja a Magyar Idők.

A felújított 3-as metró állomásainak elnevezéséről még nincs végleges döntés – reagált a fővárosi önkormányzat a Magyar Időknek arra a kérdésére, mikor született döntés a 3-as metró Árpád híd megállójának Göncz Árpád-városközpontra való átkereszteléséről.

Vihart kavart ugyanis a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) január 22-i közleménye, amely szerint a 3-as metró északi vonalszakaszának felújításával párhuzamosan négy állomás neve megváltozik, köztük az Árpád híd állomást a szocialista vezetésű XIII. kerület kérésére a néhai államfőről, volt SZDSZ-es ügyvivőről nevezik el – írja a lap.

Hírdetés

A Magyar Idők megkereste a fővárosi közlekedési vállalatot, hogy mely szervezet, mikor és milyen indokkal döntött az Árpád híd megálló átnevezéséről, és ki ellenjegyezte. A BKV sajtóosztálya a fővároshoz irányította a lapot.

A Magyar Idők megkeresése után a 3-as metró rekonstrukciójának internetes oldalán, a www.m3felujitas.hu honlapján már nem találták meg az állomásátnevezésekről szóló korábbi közleményt, azonban az állomások látványtervei között még Göncz Árpád-városközpont név szerepelt.

forrás: Magyar Idők / hirado.hu

The post Mégsem lesz Göncz Árpád metrómegálló? appeared first on PolgárPortál.


Forrás:polgarportal.hu
Tovább a cikkre »