Mégsem kéri Érsekújvár az 570 ezer eurós támogatást

Mégsem kéri Érsekújvár az 570 ezer eurós támogatást

Érsekújvár önkormányzata legutóbbi ülésen tárgyalt arról, miért döntött úgy a város vezetése, hogy mégsem kéri az 570 ezer euró támogatást, amelyre korábban benyújtotta pályázatát a Minőségi környezet operatív program keretében a városháza hőszigetelésére.

A képviselők azt a választ kapták, hogy a projekthez szükséges tervek készítésekor kiderült, beruházás jóval többe kerülne a tervezettnél. A testület tagjai nehezményezték, hogy a város vezetése a beleegyezésük nélkül hozta meg ezt a döntést. Az ülésen szót kapott Alexander Volšík, a versenypályázat győztese, a Prospect építkezési cég vezetője. A kivitelező vállalta, hogy húsz napon belül elvégzi a városi hivatal épületének hőszigetelésével kapcsolatos munkálatokat. A szakértők szerint ilyen rövid idő alatt lehetetlen befejezni a munkálatokat. A város vezetése a projekthez elkülönített 28 ezer euró önrészt óvodák felújítására fordítja. „Első alkalommal kizártak a versenypályázatból, mert túl rövid határidőt adtunk meg a munka elvégzéséhez, miután panaszt tettünk emiatt, ismét visszakerültünk a pályázatban résztvevők közé. Később közölték velünk, hogy a város leállította a versenypályázatot, és nem kéri a támogatást. A Híd utcai alapiskola hőszigetelését huszonhét nap alatt végeztük el, pedig az jóval nagyobb épület, mint a városháza” – mondta Volšík.

Hírdetés

A városi hivatal dolgozói elmondták, kevés volt az idő a tervek alapos kidolgozására, és mivel a projekt nem volt tökéletes, előfordulhatott volna, hogy túl sok többletmunka lett volna az épületen. Az egyik alkalmazott azt mondta, legalább 200 ezer euróval drágább lett volna a tervezett beruházás. A versenypályázat győztese cáfolta, hogy valaha is mondott volna ilyen összeget a többletmunkákkal kapcsolatban.


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »