Mégsem kell megválnia a fukszaitól Hamiltonnak – egyelőre

Mégsem kell megválnia a fukszaitól Hamiltonnak – egyelőre

Korábban a FIA azzal fenyegette meg a hétszeres világbajnokot, hogy nem indulhat el a vasárnapi monacói nagydíjon, ha nem távolítja el magáról az összes testékszerét.

Egy több mint egy évtizede érvényben lévő, a többi mellett alapvetően eltörpülő jelentőségűnek gondolt szabály hatalmas vitákat generált idén: a versenyzők ékszerviselésének tiltására ezentúl elvileg szigorúbban lecsap a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA), biztonsági okokból – emlékeztet az Orgio.

Eredetileg úgy volt, hogy a hétvégi Monacói Nagydíjtól kezdve nincs kegyelem, de a Racingnews365.com úgy értesült, hogy a szövetség elhalasztja az előírás szigorú ellenőrzését és betartatását június 30-ig. Tehát a Brit Nagydíjtól válhat újra érdekessé a téma, hogy ilyen, nem szigorúan sportszakmai ügyben osztogatnak-e büntetéseket a renitens pilótáknak, és ha igen, milyet.

Hírdetés

A tárgyalások közben folytatódni fognak már Monacóban is az FIA orvosi és biztonsági bizottságának tagjai, a pilóták és az őket összefogó szervezet, a GPDA, továbbá a versenyigazgatók között, hogy egy mindenki számára elfogadható megoldást találjanak.

A Origo a Daily Mailre hivatkozva korábban arról írt, hogy a Forma–1-es autós gyorsasági világbajnokságot rendező sportszervezet azzal fenyegette meg a hétszeres világbajnokot, hogy nem indulhat el a monacói GP-n, ha nem távolítja el magáról az összes testékszerét.

A FIA azután váltott keményebb hangnemre, hogy Lewis Hamilton csütörtökön úgy jelent meg a bokszutcában, hogy az orrában ott volt a piercing.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »