Mégsem idillikus az összeborulás?

Mégsem idillikus az összeborulás?

Több kérdésben még mindig nincs egyetértés az MSZP és a DK között. Az egyéni körzeteket ugyan felosztották, de Karácsony Gergely miniszterelnök-jelöltségéről továbbra sincs megegyezés. A Párbeszéd társelnöke pénteken azt mondta: akkor is marad kormányfőjelölt, ha nem lesz teljes a baloldali összefogás. Molnár Gyula korábban azt mondta, hogy Karácsony Gergely első lesz az MSZP listáján. Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke korábban kijelentette, hogy nem tudnak támogatni egy olyan kormányfő- jelöltet, aki más párt listáján szerepel.

Néhány napja közösen állt ki Gyurcsány Ferenc és Molnár Gyula, hogy bejelentsék a DK és az MSZP megállapodott a választási együttműködésről. Hiába osztották fel egymás között az egyéni körzeteket, több kérdésben még mindig nincs egyetértés a két párt között.

Ilyen például Karácsony Gergely személye is. Sőt Gyurcsány Ferenc többször is bírálta a Párbeszéd társelnökének alkalmasságát.

Karácsony Gergely december elején vállalta el, hogy az MSZP miniszterelnök-jelöltje lesz. Az egyik kikötése az volt, hogy csak akkor marad kormányfő aspiráns, ha a baloldali pártok megállapodnak a közös listás indulásban. Pénteken már azt mondta: erre az utolsó pillanatig hajlandó várni, de ha nem valósul meg a teljes összefogás, akkor sem mond le a miniszterelnök-jelöltségről.

Botka is megpróbálta szövetségbe hívni az ellenzéket

Az összes ellenzéki pártot a MSZP korábbi miniszterelnök-jelöltje, Botka László is megpróbálta szövetségbe hívni – októberben azonban feladta ezt a tervét.

Botka László most egy lapinterjúban megismételte: az ő megbuktatását célzó törekvésekhez sokszor a baloldali politikusok szolgáltattak muníciót. A szegedi polgármester szerint ő nem tudta meggyőzni az ellenzéki vezetőket arról, hogy tegyék félre az önös érdekeiket. Az MSZP korábbi miniszterelnök-jelöltje szerint hétről-hétre csökken az esélye annak, hogy az ellenzék valódi alternatívát tudjon nyújtani.

hirado.hu

The post Mégsem idillikus az összeborulás? appeared first on PolgárPortál.


Forrás:polgarportal.hu
Tovább a cikkre »