Megrendezik az elmaradt XVI. Írófesztivált

Megrendezik az elmaradt XVI. Írófesztivált

A Szlovákiai Magyar Írók Társasága január 28-án (péntek) megrendezi az elmaradt XVI. Írófesztivált. Eredetileg 2021 novemberében lett volna esedékes a rendezvény megvalósítása, ugyanis hagyományosan az Őszi Írófesztiválon adják át hivatalosan az Arany Opus Díjakat, valamint a Forbáth-, Talamon-, Simkó-, Turczel-díjakat is. 

A XVI. Őszi Írófesztivál rendezvényét a koronavírus-járvány miatt nem tudta tető alá hozni a társaság, ezért döntöttek az új dátum mellett. 

A 2022. január 28-i esemény a Csallóközi Múzeum kiállítótermében lesz, délután öt órától. 

A pontos program:

Hírdetés

· Az Arany Opus Díj eredményhirdetése és a díjátadás. Megnyitó beszédet mond Hodossy Gyula, a Szlovákiai Magyar Írók Társaságának elnöke. A pályaműveket Z. Németh István Forbáth-díjas költő, szerkesztő, Jancsó Péter, a Szlovákiai Magyar Írók Társaságának ügyvezető elnöke, prózaíró, főszerkesztő és Kövesdi Károly költő, szerkesztő értékelik.

· A Forbáth-, Talamon-, Simkó-, Turczel-díj ünnepélyes átadása.

Közreműködik: Bertók István zongoraművész, Ollé Erik színművész, Hajtman Béla, Bakonyi István, Jakubecz Márta és G. Kovács László

A rendezvényt OP rezsimben szervezi meg a SZMÍT, mindenkit kérnek a szükséges óvintézkedések betartására, s a maszk (FFP2) viselete kötelező!


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »