Megpróbáltak felrobbantani egy "üzletembert" Kijevben

„Az autójára helyezett robbanószerkezettel felrobbantottak Kijevben egy gazdag üzletembert, aki a merényletben sofőrjével együtt megsebesült, a védelmét ellátó biztonsági tiszt pedig belehalt a merényletbe” – közölte csütörtökön Viktor Necsitajlo kijevi rendőrfőnök.

A merénylet szerda késő este történt. A Mercedes mögé hajtott egy motoros, aki robbanószerkezetet helyezett a gépjármű tetejére, majd távolabb hajtott, és ezután bekövetkezett a robbanás. Vélhetően a motoros maga hozta működésbe a robbanószerkezetet.

A sérült üzletember az ötvenhét éves, a főként gyógyszeripari vállalatokkal rendelkező Ihor Szalo. Oroszországban született, de már a kilencvenes évek óta Ukrajnában él. Az ukrán sajtóban megjelent írások szerint állítólag üzleti tevékenysége során több ukrán vállalatot és ingatlant szerzett meg törvénytelen úton. Arról nincsenek információk, hogy valaha is eljárás indult volna ellene.

Hírdetés

Voltak befolyásos politikusokkal, tisztségviselőkkel kapcsolatai, de ő maga kerülte a reflektorfényt. Kevés információ került napvilágra ukrajnai üzleteiről, annyi derült ki, hogy a gyógyszeriparon kívül próbálkozott korábban az ingatlanpiacon, majd később a szénkereskedelemben, és voltak érdekeltségei az agrárszektorban is.

Az Ukrajinszka Pravda értesülése szerint Szalót és sofőrjét kórházba szállították, de egyikőjük sérülései sem életveszélyesek.

(MTI)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »