Megpezsdült a város (Visszatértek a Háromszéki Diáknapok)

Megpezsdült a város (Visszatértek a Háromszéki Diáknapok)

Hangosak, vidámak, felszabadultak voltak a Háromszéki Diáknapok idei kiadására benevezett csapatok – így gyülekeztek pénteken a déli harangszóra Sepsiszentgyörgy főterén, ahol előbb egy villámcsődületen vettek részt, majd kabaláikkal és az alkalomra készített zászlóikkal énekelve vették birtokba a városközpont utcáit, ezúttal is megtartva hagyományos felvonulásukat.

A színes pólókba öltözött, jókedvűen hangoskodó diáksereg felkeltette a járókelők figyelmét, az idősebbek fiatalabbaktól érdeklődtek arról, vajon mi zajlik a téren, de láttunk szülőket is, akik részt vevő gyermekeiket jöttek meglesni, és volt, aki irigykedve szegezte nekünk a kérdést: diákkorunk idején, nekünk miért nem volt részünk ilyen vagány dologban?

Hírdetés

Mert a háromnapos csapatvetélkedő valóban Háromszék legnépszerűbb, diákokat célzó rendezvénye: ötletes, eredeti és szórakoztató megmérettetések sorozata, remek alkalom többek közt az ismerkedésre, kapcsolatépítésre, de a tanulásra is.

A hétvégén immár 16. alkalommal tartották meg a rendezvényt a város különböző helyszínein – a főtér mellett a Vadász utcai sportcsarnokban, Szemerja közelében, a 4-es kilométernél –, ahol különféle játékok, sport- és kulturális vetélkedők révén mérték össze ismereteiket a benevezett csapatok.

De az izgalmak és a fáradtság levezetésére is gondoltak a szervezők: vasárnap este koncerttel és bulival várták a fiatalokat az egykori dohánygyár udvarán, és itt tartották meg az idei diáknapok gáláját is.


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »