Megölték az Iszlám Állam egyik fontos parancsnokát

A szíriai kormányerők több mint hatvan szélsőségest öltek meg kedden az ország keleti felében lévő Deir ez-Zór városnál. A fővárostól, Damaszkusztól több mint 4 ezer kilométerre fekvő várost az Iszlám Állam (IÁ) tavaly márciusa óta ostromolja. Az IÁ szíriai fellegvárának számító Rakkát a szomszédos Deir ez-Zór tartomány köti össze Irakkal, ahol a dzsihadisták ugyancsak nagy kiterjedésű területeket tartanak ellenőrzésük alatt.

Magyar Menedék - Háttérhatalom

A Szana állami hírügynökség jelentése szerint a kormánykatonák Dzsejna és el-Bugejlia településeknél csaptak össze a dzsihadista fegyversekkel. A harcban két harckocsit egy páncélozott járművet, továbbá szállító eszközöket és fegyvereket tettek használhatatlanná.

A szíriai hadsereg visszaverte az iszlamisták kitörési kísérleteit Rasidíja és el-Hovejka településeknél is. Az ottani összecsapásokban megölték a dzsihadisták egyik harctéri parancsnokát, Abu Ahmed as-Samit.

A hírek szerint Hama tartományban, a Szíria középső részén fekvő Zara körzetében a kormányerők visszaverték a Dzsejs al-Fath szervezet támadását a regionális áramfejlesztő telep ellen.

mti


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »