Megölték a spanyol foci első emberének unokahúgát

Meggyilkolták a spanyol labdarúgó-szövetség elnökének, Ángel María Villarnak az egyik unokahúgát Mexikóban – közölte szerdán a mexikói ügyészség.

María Villar Galazt szeptember 13-án rabolták el Mexikóvárosban, holttestét több nappal később a szomszédos Toluca városban találták meg a hatóságok.

A 36 éves nő az utóbbi három évben Mexikóvárosban dolgozott – közölte José Manuel Garcia-Margallo spanyol külügyminiszter. Elmondta, hogy az emberrablók egy bankautomatához vitték túszukat, és arra kényszerítették, hogy pénzt vegyen fel. A következő napon az emberrablók felvették a kapcsolatot María Villar Galaz családjával, amely pedig értesítette a spanyol külügyminisztériumot.

A külügyi tárca intézkedését követően María Villar Galaz férje és unokatestvére Mexikóba utazott két spanyol rendőrtiszt kíséretében, hogy rendezzék az ügyet. A külügyminiszter hangsúlyozta: a családtagok kifizették a váltságdíj majdnem teljes összegét, a külügyi tárca pedig meg volt arról győződve, hogy csak napok kérdése, és a túsz feltűnik valahol épen és egészségesen. „Sajnos nem ez történt” – tette hozzá Garcia-Margallo.

A külügyminiszter nem mondta el, hogy mennyi pénzt követeltek a túsz szabadságáért. A spanyol média szerint tízezer dollár (2,7 millió forint) körül mozgott a váltságdíj összege.

 


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »