„Megölte őket a gyűlölet, őrizze emléküket a szeretet!” címmel nyílt kiállítás Tiszafüreden

„Megölte őket a gyűlölet, őrizze emléküket a szeretet!” címmel nyílt kiállítás Tiszafüreden

Május 8-án nyitották meg Robert Fisch Sárga csillag fénye című kiállítását a tiszafüredi római katolikus plébánia közösségi termében.

Robert Fisch magyar származású orvos, művész felajánlotta az Egri Főegyházmegyének a tárlat anyagát és könyve második kiadásának példányait.

A kiállítási anyagból a tiszafüredi Szent Imre Katolikus Iskola pedagógusai és Baranyák Béla plébános szerveztek tárlatot a plébánia közösségi termében – azzal a céllal, hogy a diákok és az egyházközség hívei a szerző sajátos szemszögéből, a művészet kifejező erejével újítsák fel történelmi ismereteiket.

Robert Fisch grafikái és prózája révén a náci koncentrációs táborokban szerzett tapasztalatit igyekszik átadni. A képek és a szövegek egyediek, a téma ismerőinek is újat mondanak – a művész felhívása, hogy maradjunk emberségesek minden körülmények között.

Hírdetés

A kiállítást a szervezők – Baranyák Béla plébános, Urbánné Tóth Rita igazgató és Vigh Péter történelemtanár – nyitották meg május 8-án, szerdán Tiszafüreden. A hit és a jézusi szeretet oldaláról, művészi szempontból, illetve a kor sajátosságaira utalva próbálták közelebb hozni az eseményeket a megbocsátó szeretet fényében ábrázoló alkotásokat.

A megnyitón jelen lévő diákok érdeklődéssel olvasták az asztalokra kihelyezett köteteket, szemlélték a grafikákat. Egy-egy csoportban értékelő beszélgetés alakult ki.

Forrás és fotó: Egri Főegyházmegye

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »