Megölte feleségét egy nappal a házasságkötésük után

Megfojtotta 17 éves feleségét egy pakisztáni férfi, miután a nászéjszakájukon kiderült, hogy neje állítólag már nem volt szűz.

A pakisztáni férfi, Qalandar Bux Khokhar unokatestvérét vette el feleségül, másnap a nászéjszakát követően azonban a helyi rendőrség holtan találta a nőt a hálószobájában. A férjnek viszont nyoma veszett.

A The Independent cikke megjegyzi, hogy Pakisztánban minden harmadik napra jutott egy becsületgyilkossági ügy az elmúlt évben. Eszerint 1096 nőt öltek meg azért, mert szégyent hozott a családjára. Ám nem minden gyilkossági eset lát napvilágot, így ez a szám is óvatos becslésnek tűnhet.

A halott tinédzser fényképe bejárta a közösségi médiát, és számos spekuláció látott napvilágot a gyilkosságot illetően, ezek egyike pedig az, hogy a férj azért fojtotta meg újdonsült feleségét, mert a nászéjszakát követően világossá vált számára, hogy Khanzadi Lashari már nem szűz. Mások az okok közt említették, hogy az esküvői szertartást megelőzően heves vita robbant ki a pár között.

A Pakisztáni Néppárt a bűncselekmény elkövetőjével szemben zéró toleranciát hirdetett, és komoly figyelmeztetésnek nevezte a bűntényt, melyet becsületgyilkosságnak minősített. Hozzátették: a párt nem tűri az ártatlan és elesett emberek kivégzését a becsületgyilkosság nevében, és arra, aki ilyen szörnyű tettet követ el, kíméletlenül lesújt a törvény.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »