Megölte a kígyó az ausztrál férfit, aki a kutyáját védte

Megölte a kígyó az ausztrál férfit, aki a kutyáját védte

Halálos kígyómarás végzett egy fiatal férfival, aki a kutyáját próbálta megvédeni a mérges hüllőtől a délkelet-ausztráliai Új-Dél-Wales államban – számolt be a helyi média pénteken az esetről.

Az ABC News állami médiaszolgáltató szerint a világ második leghalálosabb mérgű szárazföldi kígyójának tartott textilmintás barnakígyó (Pseudonaja textilis) helyi idő szerint szerda éjszaka harapta meg a 24 éves férfi ujját az áldozat tamworth-i otthonának hátsó kertjében.

Hírdetés

A férfi azért ment hátra, hogy kiderítse, miért ugat a kutyája, és amikor rátalált az állatra, az egy apró kígyót tartott a szájában. Az Ausztráliában őshonos hüllő akkor harapta meg a férfit, amikor az megpróbálta szétválasztani a két állatot. Az áldozatot egy rokona szállította kórházba, ám a férfi egy órán belül meghalt.

Ausztráliában évente átlagosan háromszáz embert marnak meg kígyók. A 2000 és 2016 közötti 35 halálos kimenetelű kígyómarásból 23-ért a textilmintás barnakígyó a felelős.

Dan Rumsey, a Sydney-ben működő Ausztrál Hüllőpark munkatársa szerint a legtöbb kígyó fél az embertől, és általában csak akkor támad, ha fenyegetve érzi magát.

A kígyóméreg keresztülhalad az áldozat nyirokrendszerén. A szakértő szerint bármennyire furcsán hangzik is, de kígyómarás esetén az embernek muszáj nyugodtnak maradnia, mert a szapora pulzus gyorsítja a méreganyag szervezetbe jutását. Az áldozatot mielőbb kórházba kell szállítani.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »