Megoldatlan a helyzet a Járfalu-Köpcsény és a Ligetfalu-Berg átkelőkön

Megoldatlan a helyzet a Járfalu-Köpcsény és a Ligetfalu-Berg átkelőkön

Az Ausztriából Szlovákiába érkező ingázók továbbra is a járfalusi határátkelőhelyen várakoznak. Ugyanis még mindig arra várnak, hogy beinduljon a Google és Apple által kifejlesztett eKarantena alkalmazás, amelynek beiktatásával házi karanténba vonulhatnak. Az intelligens karantén alkalmazás beindulására azonban még mindig várni kell. Erről tájékoztatta a TASR hírügynökséget Petar Lazarov, a belügyminisztérium szóvivője.

„A torlódás annak a következménye, hogy a hazatérni kívánók egy csoportja elállta a határátkelőt és nem veszik figyelembe a jelenlegi intézkedéseket, nem respektálják, hogy az ott levő rendőrök a közrend fenntartását biztosítják” – mondta a szóvivő.

A belügyi tárca szerint a rendőrök fokozatosan nyilvántartásba veszik az érkező személyeket, ahogy azt a Szlovák Köztársaság Közegészségügyi Hivatala elrendelte.

Hírdetés

A minisztérium azt nyilatkozta, hogy ott elegendő hely áll rendelkezésükre. Ugyancsak mindenkit biztosítottak, hogy a határátkelőkön mindenkinek  ásványvizet, üdítőt biztosítanak és természetesen használhatják az illemhelyeket.

Az ingázók joggal elégedetlenek, hiszen a házi karantén lehetőségét az eKarantena alkalmazás segítségével péntekre ígérték, ezért indultak meg tömegesen Ausztriából haza.

A legújabb hír, hogy Juraj Šeliga, a szlovák kormány alelnöke elnézést kért a kellemetlen helyzetért, és mindenkit biztosított, hogy csak az Apple és Google társaságok jóváhagyására várnak.

(TASR/Felvidék.ma)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »