Megoldást keresnek a Maros megyei sztrádaszakaszon felmerült gondokra, szerződésbontás sem kizárt

Megoldást keresnek a Maros megyei sztrádaszakaszon felmerült gondokra, szerződésbontás sem kizárt

Első körben kompromisszumos megoldást keres a közúti infrastruktúrát kezelő társaság (CNAIR) az észak-erdélyi autópálya Maroskece és Aranyosgyéres közötti szakaszán felmerült problémák rendezésére. Ha nem járnak sikerrel, akkor újabb versenytárgyalás sem kizárt.
„Ez az autópálya-szakasz az egyike azoknak, amelyek késésben vannak. Ez egy régi szerződés, azt szeretnénk, ha jövő nyáron át tudnánk adni a forgalomnak” – nyilatkozta a Digi 24 hírtelevíziónak Mariana Ioniță, a CNAIR vezérigazgatója. 

Rámutatott: jelen pillanatban a munkálatok felpörgetése mellett azt szeretnék elérni, ha az alvállalkozók és a beszállítók időben megkapnák a pénzüket.

– fogalmazott az illetékes. Beszélt ugyanakkor arról is, hogy szeretnék, ha az állami vállalat közvetlenül tudna fizetni az alvállalkozóknak.

– szögezte le Mariana Ioniță.

Hírdetés


Amint arról beszámoltunk, a romániai infrastrukturális beruházásokat árgus szemekkel követő Pro Infrastruktúra Egyesület kedd reggel a Facebook-oldalán egy fotósorozatot, YouTube-csatornáján pedig egy videót tett közzé, amelyen a Hadrév és a Maroskece közötti szakaszt láthatjuk. Arra próbálták ráirányítani a figyelmet, hogy rendkívül aggasztó a helyzet a sztrádaszakaszon, miután ma már csak a teraszosítási munkálatokat végző alvállalkozó, a Marcotim dolgozik, azonban kifizetések híján, illetve amiatt, hogy a fővállalkozó Straco nem látja el építőanyagokkal, rövid időn belül ők is kénytelenek lesznek leállni.

A Pro Infrastruktúra Egyesület ugyanakkor arra kérte a CNAIR-t, szólítsa fel a Stracót a munkálatok folytatására, illetve tegye lehetővé, hogy közvetlenül fizethessenek az alvállalkozóknak, amelyek a munka nehezét végzik.


Mint ismeretes, a Maroskece és Aranyosgyéres között épülő sztrádaszakasz 15,7 kilométeres lesz, a beruházás költségvetése pedig 280 millió euró. A munkálatok elkezdéséről szóló rendeletet még 2016 májusában adták ki a versenytárgyalásból győztesként kikerült Straco Grup Kft. – Specialist Consulting Kft. – Total Road Kft. cégtársulásnak, amelynek eredetileg 16 hónapja lett volna a szakasz megépítésére. 2020 októberében a munkálatok állása nagyjából 40 százalékos.


Forrás:kronikaonline.ro
Tovább a cikkre »