Megnyitották első általános iskolájukat a szaléziak a romániai Bákón

Megnyitották első általános iskolájukat a szaléziak a romániai Bákón

A bákói Sf. Ioan Bosco Alapítvány szeptember 5-én megnyitotta Románia első szalézi iskolájának kapuit. Az alkalmon jelen volt Petru Sescu, a iași egyházmegye segédpüspöke és Eduard-Mihai Coşa plébános is.

Egy ezer mérföldes utazás is egy kis lépéssel kezdődik. A Don Bosco-iskola idén elindítja az első osztályt, ahol mindössze tizenkét gyerek szerepel a névsorban. Ezek a gyerekek, tele érzelemmel és örömmel, szüleik kíséretében, felöltötték első iskolai egyenruhájukat és beléptek a felkészítő osztályba, hogy megkezdjék útjukat Don Bosco szíve szerint.

Családias hangulatban zajlott az ünnepség. A szalézi ház igazgatója, Iosif Ilieș atya párhuzamot vont Don Bosco kilencéves kori álma és a bákói szalézi misszió álma között a hegy képére utalva: az előkészítő osztály a hegy lába, míg a csúcsa, amely felé igyekeznek, a nyolcadik osztály lesz, amikor befejeződhet egy teljes oktatási ciklus.

Ahhoz, hogy a csúcsra jussunk, támogatásra van szükség: imákra és mindenki együttműködésére – fogalmazott Iosif Ilieș.

Hírdetés

Az iskola igazgatója, Danisia Dumea hangsúlyozta a kommunikáció és mindazok bevonásának szükségességét, akik felelősek a gyermekek oktatásáért egy társadalomban, azaz az iskola, a család, az egyház és a társadalom szerepvállalásának fontosságát.

Petru Sescu püspök beszédében kiemelte Don Bosco példamutató papságát, és bátorította a diákokat és az intézményt is az első lépések megtételére.

Az első csengetés után a kisdiákok bevonultak a kicsiknek megfelelő belső térrel rendelkező osztálytermükbe tanárukkal, Fodor Danielával, és megkezdődhetett az oktatás.

Forrás és fotó: ANS – Bacău/Szaléziak.hu

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »