Megnyitották Csehországban a világ leghosszabb gyalogos függőhídját

Megnyitották Csehországban a világ leghosszabb gyalogos függőhídját

A csehországi Alsó-Morvaországban megnyitották a világ leghosszabb függőhídját a gyalogosok számára. A Sky Bridge 721 névre keresztelt híd hossza – ahogy arról a neve is árulkodik – 721 méter – tájékoztatott a Novinky.cz.

Az első vakmerő látogatók délelőtt 10 órakor keltek át az egyirányú hídon, akiket a helyi természetnek és történelemnek szentelt kétkilométeres tanösvény vitt vissza a felszállóhelyre.

A felszállóhely 1 110 méteres tengerszint feletti magasságban található. A híd legmagasabb pontján a látogatók 95 méterre lesznek a föld felett, a hídon pedig – jó idő esetén – egész évben lehet sétálni.

Annak ellenére, hogy a függőhíd rekordhosszú, a lengyel határhoz közeli Pardubicei kerületben található Alsó-Morvaország üdülőterület igazgatója szerint nem az volt az elsődleges cél, hogy ez a híd legyen a világ leghosszabb függőhídja.

„Nem szerepelt a terveink között az, hogy ez a híd legyen a világ leghosszabb függőhídja. Lényegében ez akkor derült ki, amikor a végső szakaszban megmértük, és összehasonlítottuk a többi projekttel“

Hírdetés

– mondta Martin Palán igazgató.

A gyaloghidat két éven keresztül építették és összesen több mint 100 millió koronába (4 millió euró) került.

A híd maximális befogadóképessége az első 14 napban 250 fő lesz, később pedig 500 főre duplázódik.

Egy felnőtt számára előzetes regisztrációval 350 koronába (14 euró) kerül a belépővel, regisztráció nélkül 390 koronába (15,6 euró). A jegyeket felvonóval is lehet kombinálni – egy- és kétirányúval. Ebben az esetben a belépő ára elérheti a 900 koronát (36 euró), a Felhő tanösvény abszolválásával együtt 1000 koronába (40 euró) kerül a belépő.

Teraz.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »