Megnyitott a kiskunhalasi konténerkórház

Megnyitott a kiskunhalasi konténerkórház

Folyamatosan szállítják át a Covid-pozitív betegeket a Kiskunhalasi Semmelweis Kórházból.

A hiros.hu információi szerint elérkezett az a pillanat, amiről Orbán Viktor múlt szombaton tett említést Facebook-videójában az operatív törzs ülését követően. A miniszterelnök akkor még úgy fogalmazott, „bár vannak lezsírozott járványkórház-kapacitások is, ezeknek a megnyitása most még nem szükséges. De a betegek száma valószínűleg emelkedni fog, és valamikor ezeket meg kell nyitnunk.”

A hírportál beszámolója szerint csütörtök délelőtt megnyitották a kiskunhalasi mobil konténerkórházat, és folyamatosan szállítják át a koronavírusos betegeket a Kiskunhalasi Semmelweis Kórházból – mint megtudták, cikkük írásáig

három mentőautóval összesen 43 beteget.

Két autóban viszik át az igazolt fertőzötteket, egy másikban pedig a gyanús eseteket – teszik hozzá.

Hírdetés

A Semmelweis Kórház főigazgatója a helyszínen a kórház állapotával kapcsolatban kijelentette, hogy a betegek ellátására teljesen alkalmas a létesítmény, nem nyitották volna meg, ha ez nem lenne így. És az is kiderült, hogy a jövőben elsődlegesen ez a kórház látja el a Dél-alföldi Régió Covid-pozitív betegeinek ellátását.

A mobil járványkórház felépítését március közepén jelentette be a miniszterelnök, majd az is kiderült, hogy a 150 férőhelyes kórházat a Kiskunhalasi Országos Büntetés-végrehajtási Intézet területén építik fel, egy, a börtöntől távolabb eső elkülönített telekrészen.

A Kiskunhalasi Kórházban a napokban egy csőtörés miatt két kórtermi fürdőszobát is meg kellett bontani, a betegeket pedig emiatt régebbi, de „folyamatosan karbantartott helyiségekbe” költöztették át, ezek állapotáról azonban lesújtó képek jelentek meg a médiában.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Nyitókép: MTI/Ujvári Sándor

Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »