Megnyílt a Néprajzi Múzeum új épülete

Megnyílt a Néprajzi Múzeum új épülete

Időszaki és állandó kiállításokkal nyílt meg hétfő délután a Néprajzi Múzeum új épülete, amely a Városliget kapujában a Liget Budapest projekt keretében épült fel.

A Néprajzi Múzeum épülete sok szempontból zseniális: a Liget történelmi kapu funkcióját állítja vissza a Városligeti fasor torkolatánál két, egymásba futó, zöld domboldallal, ráadásul az épület tömegének nagy része a föld alatt rejtőzik – mondta el a Néprajzi Múzeum új otthonának hétfői sajtóbejárásán a Liget Budapest projekt miniszteri biztosa.

Hírdetés

Baán László hozzátette: a ház mellett mintegy 10 ezer négyzetméteren megújult a park, a Dózsa György út mentén pedig új promenád létesült. A Városliget tehát nem vesztette el park jellegét, zöldfelületen nem zajlott építkezés, és ez igaz lesz a projekt folytatására is – hangsúlyozta.

Kemecsi Lajos, a Néprajzi Múzeum főigazgatója kiemelte, hogy előző, Kossuth téri otthonához képest megháromszorozódott a múzeum kiállítótereinek összterülete, és a közönség kiszolgálása is sokkal magasabb színvonalon lesz lehetséges.

(MTI)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »