Megnöveli a vonatok számát húsvétkor a ZSSK

Megnöveli a vonatok számát húsvétkor a ZSSK

POZSONY. A húsvéti ünnepek közeledtével szokás szerint megnő a vasúti utasforgalom. Ezért a Szlovák Vasúttársaság 2 rendkívüli gyors- és 17 kisegítő vonatjárattal enyhít a várható zsúfoltságon.

„Március 28-tól április 3-ig, keddig a Szlovák Vasúttársaság (ZSSK) összesen 2 EuroCity-, 5 gyorsvonat-, 8 regionális gyorsvonat- és 2 regionális expresszjáratot indít” – sorolta Tomáš Kováč, a ZSSK szóvivője. Tájékoztatása szerint legtöbb vonat április 2-án, hétfőn indul, amikor a vasúttársaság a legnagyobb érdeklődésre számít.

Ami pedig a rendkívüli gyorsvonatokat illeti, az egyik március 28-án Pozsonyból indul Kassára. A fővárosból 13.51 órakor indul, s a keleti metropoliszba a tervek szerint 19.38 órakor érkezik. A másik rendkívüli gyorsvonat pedig április 3-án, kedden 14.16 órakor indul Kassáról, és 20.14 órakor érkezik Pozsonyba. A rendkívüli gyorsvonatok 10 darab másodosztályú vagonból állnak majd.

Hírdetés

A vasúttársaság tájékoztatása szerint a műszaki lehetőségekre való tekintettel megerősítik a kiválasztott rendszeres InterCity- és expresszjáratokat, gyorsvonatokat, regionális- és személyvonatokat is.

„A ZSSK azt ajánlja, hogy az utasok időben vegyék meg a menetjegyüket, hogy a megnövekvő érdeklődés miatt a kiszemelt járatokon biztosítsanak maguknak helyet” – tette hozzá Kováč.


Forrás:hirek.sk
Tovább a cikkre »