Megműtötték Bernie Sanderst, felfüggesztette a kampányát

Megműtötték Bernie Sanderst, felfüggesztette a kampányát

Meg kellett műteni Bernie Sanders amerikai szenátort egy elzáródott artéria miatt – írja az InsideHook. Sanders felfüggesztette előválasztási kampányát. Ha visszalépésre kényszerülne, az Elizabeth Warren szenátor és a szélsőbaloldali jelöltek esélyeit növelhetné, és drámai következményekkel járhatna az ukrajnai korrupciós botránya miatt amúgy is megroppant Joe Biden számára.

Mellkasi fájdalmak miatt kórházba szállították Bernie Sanders amerikai szenátort kedd este, ahol egy elzáródott artéria miatt műtötték meg.

Tanácsadója, Jeff Weaver szerint a szenátor jól van, de pár napig még pihennie kell. További értesítésig a szenátor lemondott minden közelgő eseményt.

Hírdetés

A közvélemény-kutatások szerint a magát szocialistának nevező Sanders a harmadik helyen áll a demokrata elnökjelöltek listáján. Az első 26,1 százalékos átlaggal Joe Biden, Obama volt alelnöke, a második helyen szorosan követi őt 24,4 százalékkal Elizabeth Warren, míg Sanders 16,7 százalékon van.

Ha egészségi állapota miatt vissza kell lépnie, akkor szavazói valószínűleg a párt balszárnyához (vagy egyenesen a szélsőbalhoz) tartozó jelöltek között oszlanának meg. Ez tragikus hír lenne az utóbbi hetekben rengeteg szavazót vesztett Joe Bidennek, aki inkább a párt centrumához tartozik, míg Elizabeth Warren a baloldalhoz. 


Forrás:hirek.sk
Tovább a cikkre »