Megmentik a Soundcloud internetes zenemegosztót

Úgy néz ki, megmenekül a Soundcloud internetes zenelejátszó, miután mintegy 170 millió dolláros befektetéshez jut a platform – jelentette a BBC. A hírt a svéd alapítású, berlini székhelyű vállalat elnöke, Alexander Ljung is megerősítette, egyúttal blogbejegyzésében jelezte, ezzel párhuzamosan átalakítások lesznek a cég vezetésében, ő például távozik tisztségéből.

Az új vezető a Vimeo videómegosztótól jön, Kerry Trainor vezérigazgatói minőségben veszi át a Soundcloud irányítását. Ugyancsak a Vimeónál dolgozott korábban Mike Weissman is, aki pedig a napi operatív ügyekért felel majd.

Ahogy arról korábban lapunk is beszámolt, a 2008-ban elindított, világszerte sok, főleg kezdő zenész számára az egyik fő publikálási felületnek számító szolgáltatásnak igen nagy anyagi gondokkal küzdenek, jó ideje veszteséges; és július elején munkatársainak mintegy 40 százalékát, 173 főt bocsátottak el, és 50 napra, azaz szeptemberig maradt elég forrásuk a működéshez. Akkor számos előadó, köztük talán a legismertebb, Chance the Rapper jelezte, nem lenne jó veszni hagyni a Soundcloudot, meg kellene menteni, hogy tovább tudjon üzemelni.

Ljung egyébként amellett, hogy azt írta, az oldal anyagilag jó ideig rendben lesz, azt is leszögezte, a változással is ugyanaz az alulról építkező független megosztó lesz, mint eddig. Azaz ezek szerint nem kerül egy nagy internetes multi alá sem a jelenleg 40 millió felhasználóval rendelkező oldal.

Ennek a cikknek a nyomtatott változata a Magyar Nemzetben jelenik meg. A megjelenés időpontja: 2017.08.14.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »