Meglökte a kamaszok beoltásának lendületét is az akcióhét

Meglökte a kamaszok beoltásának lendületét is az akcióhét

Friss információkkal jelentkezett a központi koronavírus-tájékoztató oldal.

Az oltási akcióhét első három napján már 6 ezer 12-17 éves oltását is kérték a szülők. A legtöbb kamasz az első oltásra érkezett – derült ki a koronavirus.gov.hu oldalon megjelent összegzésből.

A 16-17 éves korosztály oltása május közepén kezdődött, átoltottságuk jelenleg 56 százalékos. A 12-15 éveseknek egy hónappal később tették lehetővé a vakcina felvételét, átoltottságuk 36 százalékos.

Hírdetés

A kamaszok oltására a tanév elején célzott oltási akciót is szerveztek az iskolákban. A 18 év alatti korosztályt a jelenlegi hatósági engedélyek alapján csak Pfizer vakcinával lehet oltani.

Amennyiben a szülő szeretné 12-17 éves gyermekét beoltatni, megteheti a vasárnapig tartó akcióhéten vagy normál menetrend szerint is: online regisztrációt követően internetes időpontfoglalással vagy a háziorvosnál, házi gyermekorvosnál is.

Magyarország készen áll az 5-11 évesek oltására is, miután az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) a csütörtökön engedélyezte a Pfizer oltását erre a korosztályra – jelentette ki Galgóczi Ágnes, a Nemzeti Népegészségügyi Központ Járványügyi és Infekciókontroll Főosztályának vezetője.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »