Meglett a hivatalos megváltó

Végre meglett a hivatalos ballib megváltó!

2010 vége óta a ballib nyilvánosság erre vár: legyen meg a tökéletes Antiorbán, aki vezeti majd a népet és Orbánt eltakarítja. Ahogy korábban neveztem: a ballib Szupermen.

Az érdekesség kedvéért lássuk az eddigieket! Az ínyencek kedvéért adok linkeket is, ahol ez lehetséges.

2010: Juhász Péter. Fő érdeme, hogy bárhol is jelenik meg vezető szerepben, az a szervezet rövid időn belül összeomlik. Ahol korábban sikeresnek mondható, 20-30 ezres tüntetések is szerveződtek, ott Juhász működése eredményeképpen ezek létszáma 100 fő alá csökken. A végén a sajátjai is megelégelték ezt, s lapátra tették. Ma Juhász mint videoblogger segíti, akaratán kívül, a Fideszt. Érdekesség: még a ballib előválasztás második fordulója előtt beállt MZP mögé, azaz Gyurcsányné ellenében foglalt állást.

2012: a fénykorában 30-fős Hallgatói Hálózat nevű szélsőséges ballib diákszervezet tündöklése, bennük bízott a ballib nyilvánosság, hogy ezek a lánglelkű diákok megdöntik Zorbánt. Tevékenységük kimerült végül abban, hogy pár napig egy előadóteremben laktak az ELTE-n, az ELTE vezetőségének hallgatólagos engedélyével. Mára csak egy blog maradt belőlük, az se túl aktív, utolsó cikkük 7 évvel ezelőtti!

2012-ben még Bajnai Gordon messiás is fellépett. Bajnai a kezdetekben rendkívül sikeres volt, 15 %-ra mérték a közvéleménykutatók, de ezt pár hónapnyi szívós munkával sikerült levinnie 1 % környékére. Bajnai jelenleg csak interjúkat ad néha, teljesen visszavonult, de támogatja MZP-t.

2013: a fő játékos az Éhségmenet volt, melyben többek között ballib multimilliomosk is részt vettek, bizonyára éhezni szerettek volna, fogyókúrás céllal. Az esemény, a hatalmas szervezés ellenére, ezer embert se tudott mozgósítani. Az utolsó aktív ismertebb személyiségük Komjáthi Imre jelenlegi MSZP-alelnök, aki a múlt hónapban hatalmasat bukott a ballib előválasztáson, azaz a sajátjai se veszik őt komolyan.

2013 másik messiása Dopeman, aki olyan bátor volt, hogy megküzdött egy saját maga által készített hungarocell-szoborral! Sorsa rendkívül “szomorú”: lassan kiábrándult a ballib szellemiségből, mára a mérvadó ballib körök fideszes videóbloggerként tartják őt számon.

2014: az internetadó elleni tüntetés szervezői voltak a kollektív messiás. Aztán amikor Orbánék visszavonták a tervezetet, a tovább tüntetni akarók a korábbi huszadára estek vissza, s az egész véget is ért nyom nélkül.

Hírdetés

Ugyanekkor meglett a nagy “civil” messiás is, Tétényi Éva esztergomi polgármester is, aki városa Fidesz-szervezetének fő ellenfele volt. Ő nem volt hajlandó azonban hűséget fogadni a ballib agytrösztnek, így gyorsan ki lett dobva: nem volt akkor még ugyanis elég a Fideszt nem kedvelni ám. Jelenleg az ATV egyes műsoraiban szokott szerepelni mint ballib civil. A mai események folyamatában beállt MZP mögé.

2015: váratlanul egy volt fideszes lett a messiás, nem is akárki, hanem maga Simicska Lajos. Azzal szédítette évekig a ballib nyilvánosságot, hogy súlyosan terhelő adatai vannak Orbánról. Lassan kiderült, nincsenek ilyen adatai. A 2018-as választások után gyorsan ki is vonult a közéletből.

Megjelent ugyanebben az évben mellékszereplőként egy kisebb fajsúlyú volt fideszes is Szabó Gábor – a neten mint Tuareg ismert – személyében, aki sátortáborozni kezdett a Parlament előtt, időnként egyhetes fogyókúrákkal ütve el ott az időt. Őt gyorsan dobták  a ballibek, mert lassan odáig radikalizálódott, hogy a nagytekintélyű ballib politikusokat és megmondóembereket is Orbán-csicskásoknak mondta. Jelenleg apró netes szektavezérként létezik, időnként beszédeket mond híveinek a Facebook-on, immár a felesége profilján, mert a sajátját letiltotta a Facebook erőszakpropaganda miatt. A legújabb időkben MZP támogatója lett.

Nála fontosabb volt azonban Sándor Mária, aki hihetetlen hangszínben előadva nyomta a ballib propagandát. De ő is elkövette azt a hatalmas hibát, hogy próbált önálló is lenni. Emiatt a támogatás elmaradt mögüle. Már nem aktív a közéletben, visszatért eredeti munkájához (ápolónő).

2016 sztárjai többen voltak. Egyrészt ez a Pumukli-féle Tanítanék. Hetekig szervezett tüntetésükre 8 ezer ember ment el. Mára Pukli István – ez Pumukli igazi neve – árulónak számít a ballib oldalon, mert elhagyta saját szervezetét, azt nem akarva átadni a ballib vezetésnek, ezzel a szervezetet gyakorlatilag kivégezte, majd pedig saját pártot alapított, mely nem volt hajlandó összefogni a többi ballibbel. Pártja egyetlen tevékenysége ezután a blogírás maradt, de 4 éve azt se csinálják már. Tulajdonképpen Pumukliék amolyan korai MZP-izét akartak előadni “Zorbán-ellenes igazi jobboldal” szöveggel, de erre 2016-ban még nem volt piaci igény.

Aztán ott voltak a Ligetvédők. Eredeti programjuk: leállítani a Városliget megszépüléset, többek között megvédeni olyan “természeti értékeket”, mint a volt Közlekedési Múzeum melletti lebetonozott, koszos parkoló. (A helyet történetesen kiválóan ismerem személyesen is: 2006-2007-ben oda jártam a kutyáimat sétáltatni.) Annyira kínos volt egész tevékenységük, hogy már kezdetben se támogatta őket a ballib megmondóemberek egy jelentős hányada. Mára maradtak tízen, ismeretlen helyen, nem tudni mit csinálnak.

S még Hosszú Kattinka is megvolt ebben az évben, akit akaratán kívül valakik kikiáltottak ballib felkelőnek. Mára csúnya orbánista árulónak számít a ballib médiákban, aki megérdemli, hogy sportteljesítménye csökkent: ez az isteni bosszú, amiért “lefeküdt” a “diktátornak”.

2017 sztárja a Momentum volt, aki megverte Zorbánt olimpiai ügyben. 2018-ra kifulladtak, a parlamentbe már nem tudtak bejutni. Az idei ballib előválasztásban ők érték el a utolsó helyet, szóval azóta tovább zuhantak. Annyi eszük azért volt, hogy gyorsan beálltak MZP mögé, de már a hattyúdalukat élik: Gyurcsány és MZP fogják eldönteni, hány képviselőjük lesz jövőre.

2018 volt MZP megjelenésének éve is, de ekkor még nem volt kikiáltva messiásnak, csak példának. Akkor még nem érett meg a ballib agytröszt arra a felismerésre, hogy saját berkeikből származó emberrel semmi esélyük.

2019-ben váratalanul kiderül: Gyurcsány a ballib tábor vezetője. (Az EP-választások eredménye.) Így elmaradt a messiáskeresés. Innentől elindul az “összefogás” narratíva, melynek eredménye a múlt héten lett meg, a győztes pedig MZP.

Most ő tehát a megváltó, s immár hivatalosan is. 12 évnyi ballib keresés véget ért. S aki most szidja a megváltót, az Zorbán embere, szóval nem szidják, persze a ballibek által el elmebetegeknek tekintett radikál-ballibeket leszámítva, lásd Amerikai Népszava blog.

Annyit mindenképpen el kell ismerni: ezúttal volt annyi eszük, hogy többéves “civilezés” után tényleg egy civilt választottak, ez alatt olyan embert értve, aki nem tartozik köreikbe,


Forrás:bircahang.org
Tovább a cikkre »