Meglesz a 22. arany?

Meglesz a 22. arany?

22. olimpiai aranyérmét szerezheti meg Michael Phelps a riói játékokon, ezzel egy ókori rekordot dönthet meg az amerikai úszólegenda. Közben menetel a Dream Team, magukra találtak a brazil focisták, és az olimpiák történetében először egy független sportoló nyert meg egy versenyszámot.

Michael Phelps az olimpián a 200 vegyes elődöntőjének mezőnyét is maga mögé utasította. Az amerikai klasszis ebben a számban szerezheti meg csütörtökön a negyedik riói aranyát – amely egyúttal a 22. olimpiai győzelme lehet, ebből a 13. egyéni. Ezzel egy több mint 2000 éves rekordot dönthet meg, a rodoszi Leónidaszét, aki az ókori játékokon futóként gyűjtött össze 12 aranyérmet.

Fotó: AFP

Phelps honfitársai, az amerikai kosárlabdázók nem csúcsdöntésre, hanem triplázásra készülnek: az ismét bombaformában játszó Dream Team zsinórban harmadszor nyerhet olimpiát. A csoportmeccseken egyelőre megállíthatatlanok, és most először, az ausztrálok ellen izzadtak meg – a 98-88-as győzelem már szorosnak mondható.

Fotó: AFP

A házigazda brazil futballválogatott már korántsem játszik ilyen meggyőzően, de két gól nélküli döntetlen után végre begyűjtötte első diadalát, és a dánok elleni 4-0-s sikerrel be is jutott a legjobb 8 közé – ellentétben az argentinokkal és a címvédő mexikóiakkal.

Fotó: AFP

Szintén meglepetés, hogy megszületett az ötkarikás játékok történetének első független aranyérme: az olimpiai zászló alatt versenyző kuvaiti Fehaid Aldeehani állhatott a dobogó legfelső fokára a férfi sportlövők dupla trap versenyszámában. Kuvaitot 2015-ben kizárta tagjai közül a Nemzetközi Olimpiai Bizottság, mert az arab ország törvénybe foglalta, hogy a kormány beleszólhat a sportági szövetségek munkájába.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »