Meglépett a bérelt autóval

Meglépett a bérelt autóval

Meglépett a bérelt autóval

Nagyobb kárt okozó csalás és közokirat-hamisítás miatt nyújtott be vádiratot az Esztergomi Járási Ügyészség egy hevesi férfival szemben, aki egy esztergomi autókölcsönzőben más férfi iratait használta fel, majd a bérelt autóval külföldre szökött.

Hírdetés

A vádlott 2015. január 23. napján, egy esztergomi autókölcsönzőben más férfi nevére kiállított útlevelet és vezetői engedélyt mutatott be, ezzel a sértettet megtévesztve bérbe vett egy közel másfélmillió forint értékű személygépkocsit.

A vádlott a gépjárművet a meghatározott időpontig nem vitte vissza, az már a szerződés megkötésekor sem állt szándékában, azzal külföldre távozott, majd a bérbeadó részére elérhetetlenné vált.

A gépkocsit a férfitól később Ausztriában foglalta le az osztrák hatóság, majd a sértettnek visszaadta.

A vádlottal szemben az ügyészség indítványára európai elfogatóparancsot bocsátott ki a bíróság, ennek alapján a férfit Németországban fogták el. Az elkövető különös visszaeső: hétszer volt büntetve, jelenleg más ügyben kiszabott szabadságvesztését tölti.

Az ügyészség a vádiratban indítványt tett arra, hogy amennyiben a férfi a bűncselekmény elkövetését az előkészítő ülésen beismeri, úgy őt a bíróság 2 év börtönbüntetésre, és 2 év közügyektől eltiltásra ítélje.


Forrás:privatkopo.hu
Tovább a cikkre »