„Meglátogatta" a DNA a Bihar megyei rendőrfőkapitányt

„Meglátogatta" a DNA a Bihar megyei rendőrfőkapitányt

Házkutatást tartott hétfőn az Országos Korrupcióellenes Ügyosztály (DNA) Liviu Popa Bihar megyei rendőrfőkapitány otthonában és az irodájában, valamint a belényesi rendőrségen. 

sediu_ipj_bihor-650x435_bA Bihar megyei rendőr-főkapitányság épülete

A helyi sajtó ügyészségi forrásokból úgy értesült, egy olyan korrupciós ügyben nyomoznak, amelyben Remus Indrei, a belényesi rendőrkapitány is érintett. A gyanú szerint a délkelet-bihari kisváros rendőrségének vezetője 2014 és 2016 között védelmi pénz fejében helyi üzletembereknek nyújtott támogatást különböző ügyekben. A DNA azt gyanítja, hogy Liviu Popa Bihar megyei rendőrfőkapitány is tudhatott ezekről az ügyekről.

Liviu Popa ellen egyébként egy másik ügyben is eljárás zajlik, melynek kapcsán a DNA épp hétfőn hallgatta ki Vasile Blagát, a Nemzeti Liberális Párt (PNL) társelnökét, korábbi belügyminiszert. A Bihar megyei politikust egy forgalmi incidens ügyében idézték be. Mint kiderült, Liviu Popa szeptember 5-én Brassó körgyűrűjén balesetet okozott Vasile Blaga BMW márkájú személygépkocsijával. A baleset során – amely egy teherautó előzésekor következett be – egy személy megsérült, ezért Popa ellen gondatlanságból elkövetett testi sértés miatt indult eljárás.

Blaga közölte: ő kérte meg a Bihar megyei rendőrfőkapitányt, hogy néha használja az autóját. „Épp Berlinben tartózkodtam, amikor Popa balesetezett az autómmal. Én kértem, hogy használja néha a gépkocsit, mert a szakértők szerint nem tanácsos hosszú ideig állva hagyni a dízelmotoros autókat” – nyilatkozta a DNA székházából való távozását követően a PNL társelnöke.


Forrás:kronika.ro
Tovább a cikkre »