Megkötözve ugráltak az út közepén azt kiabálva: „police, police!”

Két hazafelé tartó zsanai traktoros hívta a rendőrséget március 4-én, mert a Bács-Kiskun megyei község egyik erdei útjának közepén álló autó mellett két afrikai férfit találtak, akik megkötözött kézzel ugráltak, azt kiabálva: „Police, police!”

Magyar Menedék - Háttérhatalom

A két megkötözött, nigériai–magyar kettős állampolgárságú férfi azt mondta: teherautók eladásának ígéretével csalták őket az erdőbe, és elrabolták tőlük a vásárlásra magukkal vitt pénzt. Bogdány Gyula alezredes szerint a csalók Budapestről vezették a két férfit az előzőleg ígért autóbemutató helyszínére, amikor egyszer csak egy erdőben találták magukat. A fák közül „csuklyás, fegyveres banditák ugrottak elő”, az egyik kereskedő fejéhez pisztolyt nyomtak, a másik torkához bozótvágó kést szorítottak. Elvették pénzüket, telefonjukat, tabletjüket, majd összekötözték a kezüket, és elmenekültek.

Az átvert, évek óta Budapesten élő férfiak elmondásuk szerint teherautók adásvételével foglalkoznak, használt kocsikat visznek Afrikába. Ezúttal is vásárolni akartak, mert egy ismeretlen férfi egy jó ajánlattal kereste meg őket. Több autóról is küldött nekik fényképet, majd üzenetekkel irányította őket, merre lesz az árubemutató. Később viszont, Zsana környékén eléjük állt egy autó, onnantól azt kellett követniük.

A csalók csuklyával álcázták ugyan magukat és hamis rendszámot használtak, de így is elfogták őket. Kiderült, hogy a rablók február 10-én egy ghánai autókereskedőt akartak Zsanára csalni, a férfi azonban gyanút fogott, és az erdő közeléből visszafordult.

Március 17-én hajnalban, összehangolt akcióban, egy időben három településen, razziáztak a rendőrök: elfogták a 45 éves férfit, a 21 éves férfit, a 25 éves férfit, a 31 éves férfit, valamint a 20 éves férfit, akik mindannyian rokonok. Az öt férfit előzetesbe tették – írja a police.hu.


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »