Megköszönte Orbánnak a segítséget Aleppó érseke

Megköszönte Orbánnak a segítséget Aleppó érseke

Az üldözött közel-keleti keresztények megsegítéséért levélben mondott köszönetet a szíriai város egyházi elöljárója, Jean-Clément Jeanbart Magyarországnak és miniszterelnökének – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a kormányfő sajtófőnöke.

„Boldoggá tett meleg fogadtatásom, továbbá az ön érdeklődése és aggodalma szenvedő népem iránt. Sohasem fogom elfeledni a vendéglátást és az állhatatos segítséget, a kétmillió eurós támogatást, amelyet népem megsegítésére adott. Mindez bekerül Aleppó keresztényeinek történelemkönyvébe, azon keresztényekébe, akik fennmaradásukért és jelenlétükért küzdenek Szíriában, olyan földön, amelyen a kereszténység született” – áll a levélben.

Az érsek megemlíti, hogy barátainak küldött újévi üzenetében kiemelte: Orbán Viktortól „kaptam a legnagyszerűbb karácsonyi ajándékot, amelyet valaha is remélhettem. Áldott legyen Magyarország népe miniszterelnökével együtt, élvezhessék a támadástól mentes békét és a szabadságot!”

Hírdetés

Orbán Viktor december 20-án látta vendégül munkaebéden az egyházi vezetőt. A találkozón elhangzott, hogy Magyarország anyagi támogatást nyújt a szíriai harcokban lerombolt egyik iskola újjáépítéséhez, és segíti a helyi keresztény közösséget ottani diákok magyarországi ösztöndíj-lehetőségének biztosításával. December végén a Magyar Közlöny tudatta, hogy a magyar kormány 620 millió forinttal támogatja Szíriában az aleppói görög katolikus érsekség oktatási fejlesztési programját.

forrás: MTI

 

The post Megköszönte Orbánnak a segítséget Aleppó érseke appeared first on PolgárPortál.


Forrás:polgarportal.hu
Tovább a cikkre »