Megkezdődtek a 2018-as futball-vb tesztmérkőzései

Megkezdődtek a 2018-as futball-vb tesztmérkőzései

Berlinben közben a szervező-bizottság elnöke azt mondta: a politikai helyzet nem nyomhatja rá a bélyegét az eseményre.

A kalinyingrádi stadiont tesztelő futballisták elégedetten nyilatkoztak a létesítményről.

– Ez egy csodálatos stadion, egészen biztos vagyok benne, hogy Oroszország remek világbajnokságot rendez majd. Nagyon jó volt itt játszani, gratulálok Oroszországnak ehhez a remek létesítményhez – fogalmazott José Nadson Ferreira labdarúgó.

A Lengyelország és Litvánia közé ékelődőtt, de Oroszországhoz tartozó Kalinyingrád a Balti-tenger partján fekszik, a kikötőváros arénája a világbajnokság egyik legolcsóbb stadionja.

Berlinben közben látogatást tett a világbajnokság szervezőbizottságának vezetője. Alekszej Szorokin a német labdarúgó szövetség elnökével egyeztetett.

– Nem, én nem hiszem, hogy a politikai helyzet bármennyire rányomná a bélyegét a világbajnokságra. Persze, hogy rengeteg kritikát kapunk a szervezéssel kapcsolatban is, de ezekből is igyekszünk tanulni. A cél az, hogy jó vb-t rendezzünk, már eddig is rengeteget dolgoztunk érte, és én hiszem, hogy emlékezetes eseményt rendezünk majd – mondta el Alekszej Szorokin.

A világbajnokságot június 14-e és július 15-e között rendezik Oroszországban – a kalinyingrádi stadion négy csoportmeccsnek ad majd otthont.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »