Megkezdődött az ABBA "félig valóságos" turnéja

Megkezdődött az ABBA "félig valóságos" turnéja

“ABBA-tarok” helyettesítik a hetvenes éveikben járó egykori szupersztárokat.

Az új londoni ABBA Arénában kezdődött el csütörtökön a svéd együttes Voyage-turnéja. A produkció különlegessége, hogy az együttes hetvenes éveikben járó tagjait digitális avatarjaik helyettesítik a színpadon.

A zenekar tagjainak – Bjorn Ulvaeus, Benny Andersson, Agnetha Faltskog és Anni-Frid Lyngstad – 1970-es évekbeli digitális változatát motion-capture technológiával keltették életre virtuálisan.

A négy zenész, akiknek utolsó közös fellépése mintegy negyven éve volt, csütörtökön együtt pózolt a nyitó koncert vörös szőnyeges premierjén.

“Mindannyian nagyon boldogok vagyunk, hogy újra Londonban lehetünk, nem is tudom, hány éve nem jártam itt” – mondta el Faltskog hozzátéve, hogy az ABBA mindig a szívében élt, és nem volt nehéz az együttes újraegyesítése, mert a zene mindig is a részük maradt.

Hírdetés

Az ABBA a Star Wars alkotója, George Lucas által alapított Industrial Light & Magic 850 tagú csapatával dolgozott a projekten. Élő zenekar kíséretében az avatárok, vagyis az “ABBA-tarok” húsz dalt adnak elő a másfél órás Voyage című műsorban.

Az ABBA igazi tagjai a közönség soraiban foglaltak helyet, de a koncert végén felmentek a színpadra, és onnan köszöntötték a nézőket.

A vendégek között volt Károly Gusztáv svéd király Szilvia királynővel, Kylie Minogue popsztár, Keira Knightley színésznő és Sadiq Khan, London polgármestere.

A koncertsorozat pénteken kezdődik. Az ABBA tavaly novemberben negyven év után jelentkezett a Voyage című új albummal, amely a slágerlisták élére került.

Az 1972-ben alakult ABBÁ-nak a becslések szerint mintegy 385 millió lemeze kelt el, és világszerte rengeteg rajongója van. Az 1980-as évek elején oszlottak fel.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »