Megkezdődött a visszaszámlálás: Telkiben gyülekeztek a Storck-tanítványok

Megkezdődött a visszaszámlálás: Telkiben gyülekeztek a Storck-tanítványok

„A visszaszámlálás elkezdődött, mindenki nagyon örül, hogy újra együtt lehet a keret” – fogalmazott Bernd Storck szövetségi kapitány, miután már a légiósok neveivel is kiegészítette a telki edzőközpontba vasárnapra meghívott bő keretét. 

1csanyi6_bCsányi Sándor MLSZ-elnök óva int a túlzott elvárásoktól (fotó: MTI) 

A nyári Európa-bajnokságra készülő válogatottban, mint ismeretes, Priskin Tamás és Németh Krisztián még sérült, a német osztályozók miatt pedig Stieber Zoltán és Kleinheisler László hiányozhat majd az ausztriai edzőtábor második feléig. Az együttes a héten Ausztriába utazik edzeni, de május 20-án már hazai pályán játszik edzőmérkőzést Elefántcsontparttal, majd pedig Németország ellen gyakorol idegenben.

A magyar válogatott közelgő franciaországi megmérettetését övező általános lelkesség kapcsán viszont Csányi Sándor MLSZ-elnök óva int a túlzott elvárásoktól. „Ez nem azt jelenti, hogy lemondtam volna a továbbjutásról, de nem szeretném, hogy kudarcként éljék meg az esetleges kiesést. Az a fontos, hogy jó meccseket játsszunk és tisztességgel helytálljunk, illetve stabilizáljuk magunkat az Eb-mezőnyben. Nagy eredmény, hogy 44 év után ismét kijutottunk az Eb-re, ráadásul az utolsó meccseken bravúros teljesítményt nyújtott a válogatott, így bebizonyította, hogy valóban ott a helye Franciaországban” – mondta a sportvezető a szövetség hétvégi közgyűlésén.

Az azt követő sajtótájékoztatóról tudósító MTI szerint Csányi azt szeretné, ha a Storck-csapat úgy futballozna, mint tette azt a horvátok elleni barátságos mérkőzés második félidejében. A labdarúgás legnagyobb problémájának továbbra is az ország stadionjainak alacsony nézőszámát tekinti, tavaly ugyanakkor rekordösszegű, 43 milliárd forintnyi TAO-pénz érkezett a sportágba. Az elmúlt esztendőt 316 millió forintos nyereséggel zárta az MLSZ.


Forrás:kronika.ro
Tovább a cikkre »