Megkezdődött a választási kampány: Fico “óriási szociális csomagot” hirdetett meg. Várja Bugár kisebbségi javaslatait

A Pellegrini-kormány megalakulása után első Koalíciós Tanácsot abszolválták a kormánypártok vezetői. Újra Bugár, Fico és Danko tartott sajtótájékoztatót a Kormányhivatal épületében. A fő témák a Smer új szociális csomagja, az orosz-kérdés, és természetesen az új kormány megalakulásával kapcsolatos kritikák voltak.

Furcsa módon elsőként Andrej Danko, az SNS elnöke kapott szót. Mint mondta, többórás tárgyalás után vannak túl a pártelnökök és „sok áldozatot” hoztak. Védelmébe vette a Smer – SNS – Most-Híd koalíciót, szerinte ugyanis „még a felmérések sem azt mutatják, hogy Szlovákia más alternatívát akarna” a jelenlegi kormány helyett.

“Hatalmas szociális csomag”

Robert Fico, a Smer elnöke enyhe gúnnyal első mondatában gratulált Roberto Fico, olasz házelnöknek kinevezéséhez. Majd az orosz kérdéssel folytatta. A nyugat-európai országok közül többen felszólították Szlovákiát, hogy csatlakozzon azokhoz az országokhoz, akik a nagy-britanniai merénylet miatt orosz diplomaták kiutasítását tervezik.

fogalmazott. Andrej Kiska köztársasági elnök nemrég kijelentette, hogy nyugtalanítónak tartja azt, hogy Szlovákia nem csatlakozik az orosz diplomaták kiutasításához.

Hírdetés

Fico újra elismételte: Szlovákiában puccskísérlet zajlott az elmúlt hetekben. Majd bejelentette, hogy „hatalmas szociális csomagot”tervez a kormány bejelenteni, amelynek első intézkedései valószínűleg 2019-ben kerülnek bevezetésre.

Fico kijelentette, elvárja, hogy a Most-Híd nemzeti kisebbségekkel kapcsolatos témákat hoz majd fel a Koalíciós Tanácson – szlovák nemzeti kérdések feltevésére pedig az SNS-t szólította fel.

Bugár szerint a koalíció átment a demokrácia vizsgáján

Bugár Béla elmondta, „sikeresen levizsgáztunk demokráciából. Nem tudom, hogy az ellenzék is átment-e ezen a vizsgán, de a kormánykoalíció biztosan igen”, fogalmazott. Hozzátette,

Körkép.sk

Nyitókép: HNonline.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »