Megkezdődött a Temesvári Egyházmegye új lelkipásztori éve

Megkezdődött a Temesvári Egyházmegye új lelkipásztori éve

A Szeged melletti Domaszéken gyűltek össze szeptember 3–5. között a Temesvári Egyházmegye család-, felnőtt- és ifjúságpasztorációs irodájának munkatársai, médiareferensei, valamint két főesperese Pál József Csaba megyéspüspök vezetésével, hogy megbeszéljék a következő lelkipásztori év feladatait.

Bevezetőjében Pál József Csaba püspök a menedzser és a menedzselt szerepére hívta fel a résztvevők figyelmét. Hangsúlyozta, a találkozó célja az, hogy a négy csoport közösségben gondolkozzon és dolgozzon. „Nem kell elszakadnunk a valóságtól, amely az, hogy Jézus Krisztus alapította az Egyházat, és a Szentlélek működteti. Ezt kell hogy lássam az én csapatomban is, a plébániámon, az esperességemben. Fontos, hogy a hitet Jézus Krisztusban éljem meg” – fogalmazott a megyéspüspök.

A tanácskozás elején a résztvevők visszatekintettek az elmúlt évre, megbeszélték, ami eddig történt, hogy ebből tudjanak tovább tervezni, és elengedni az aktualitását vesztett dolgokat. Az esemény második napján a résztvevők találkoztak Kondé Lajossal, a Szegedi Pasztorális Helynökség vezetőjével és munkatársaival, akik megosztották tapasztalataikat, bemutatták tevékenységeiket, valamint arról beszéltek, hogy az általuk szervezett programokból mi vált be, és mi bizonyult kevésbé vonzónak.

Hírdetés

A délutáni program keretében mind a négy csoport együtt keresett választ arra a kérdésre, hogy mit akar tenni ebben a lelkipásztori évben azért, hogy egyre inkább közösségben gondolkodjanak és éljenek, illetve milyen programokat, ötleteket javasolnak ennek megvalósítására. A válaszok mindegyik csoport számára építő jellegűek és tanulságosak voltak, ugyanakkor hitük megerősítését is szolgálták. A résztvevők elhatározták, hogy továbbra is igyekeznek egymásra, illetve egymás munkájára odafigyelni és egymást támogatni. Kiválasztották a következő pasztorális év mottóját is: „Mi ugyanis sokan egy kenyér, egy test vagyunk, mivel mindnyájan egy kenyérből részesülünk”.

A találkozót visszatekintés zárta, majd közös ima, amelyben a résztvevők kérték Isten segítségét az elkövetkezendő pasztorális évre és a tanácskozáson meghatározott tervek megvalósulására.

Forrás és fotó: Temesvári Egyházmegye/Romkat.ro

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »