Megkezdődött a PSD tisztújító kongresszusa: új elnököt választanak a szociáldemokraták

Megkezdődött a PSD tisztújító kongresszusa: új elnököt választanak a szociáldemokraták

Elkezdődött a Szociáldemokrata Párt (PSD) rendkívüli kongresszusa, amelyen elnököt, ügyvezető elnököt és főtitkárt választ az alakulat – tájékoztat az Agerpres.
Mintegy négyezer küldött van jelen a kongresszuson. A meghívottak között van a PSD koalíciós partnere, a Liberálisok és Demokraták Szövetségének (ALDE) elnöke, Călin Popescu Tăriceanu is.

A kongresszust a PSD Országos Tanácsának elnöke, Mihai Fifor nyitotta meg, melynek napirendje szerint beszédet mond az alakulat ideiglenes elnöke, Viorica Dăncilă, ezután pedig javaslatokat várnak a párt alapszabályának módosítására, majd a vitákat követően megválasztják a párt új elnökét, ügyvezető elnökét és főtitkárát.

Hírdetés

A Szociáldemokrata Párt országos végrehajtó bizottsága (CExN) pénteken hagyta jóvá a jelöléseket.

Az elnöki tisztségére négy személy pályázik: Viorica Dăncilă, Ecaterina Andronescu, Şerban Nicolae és Liviu Pleşoianu.

Az ügyvezető elnöki pozícióért Daniel Suciu, Daniel Florea, Sorin Bota és Eugen Teodorovici indul. Utóbbi pénteken visszavonta jelölését, szombaton azonban ismét jelezte indulási szándékát és jóváhagyták jelölését. A főtitkári tisztségre Mihai Fifor, Codrin Ştefănescu, Gabriel Petrea, Rodica Nassar és Felix Stroe pályázik, miután Marius Dunca visszalépett.

A tisztújító kongresszuson egyfordulós választást tartanak.


Forrás:kronika.ro
Tovább a cikkre »