Megkezdődött a kampány az európai parlamenti választásokra

Megkezdődött a kampány az európai parlamenti választásokra

Megkezdődött az európai parlamenti (EP) választási kampány. A pártok legfeljebb 3 millió eurót költhetnek, beleértve a hozzáadottérték-adót is. Ez a választási kampányról szóló törvényből következik.

A jogszabály szerint a kampány a választás időpontjának a Hivatalos Közlönyben való kihirdetésének napján kezdődik, és a választás napja előtt 48 órával ér véget.

A politikai párt költséghatárába beleszámít a szerződésben meghatározott adomány vagy más ingyenes juttatás ára és a szokásos ár közötti különbség, valamint a politikai párt reklámköltségei, amelyek a politikai pártnál a választás meghirdetésének napját megelőző 180 nappal kezdődő időszakban merülnek fel”

Hírdetés

– olvasható a jogszabályban.

A pártnak külön nyilvántartást kell vezetnie a kampánypénzeknek a választási kampány céljaira történő felhasználásáról. A pártok a kampánykiadásokról zárójelentést is kötelesek készíteni. Ezt legkésőbb a választások lebonyolítását követő 30. napig kell eljuttatniuk a belügyminisztériumba, mind papíron, mind elektronikus formában. A minisztérium ezt követően közzéteszi azt a honlapján.

Szlovákiában június 8-án tartják az EP-választásokat. A szlovákiai polgárok 15 európai parlamenti képviselőt választanak öt évre.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »