Megkezdődött a fácánvadászat

Kárpátalján október 2-án kezdődött a fácán vadászszezon. A Beregszászi járásban, Zápszonyban is vadászatra indultunk.

Vasárnap reggel gyönyörű napsütéses időre ébredtünk. A szokásoknak megfelelően reggel 8 órára a vadászok meg is jelentek a belülről felújított vadászházban, melynek falán sok szép trófea díszeleg. Az eligazítás után Buda Ferenc, a társulat elnöke, valamint Tóth Norbert alelnök felhívta a vadászok figyelmét az egymásra való odafigyelés fontosságára, óvatos, balesetmentes vadászatot kívántak. Lőni csak akkor lövünk, ha teljes mértékben biztosak vagyunk abban, hogy vadra lövünk, szólt a sokszor elhangzott figyelmeztetés.

Az eligazítás után a vadászok kedvenc segítőtársaikkal kimentek a magas fűvel borított hepehupás terepre. Rövid idő múlva el is hangzott az első lövés, melyet a többi követett. A megbeszélt időpontban, délután 1 órakor vissza is tértek a vadászok a vadászház elé Gál Lajos bácsi és fia, Lajos vezetésével, egy-egy szárnyas vaddal a hátizsákukban.

Már messziről érezni lehetett a vadászház felől terjengő, a Tóth Levente által többféle húsból elkészített finom bográcsos illatát. A vadászat balesetmentesen, sikeresen ért véget.

Fotó és szöveg: Petrovics István

Kárpátinfo hetilap évfolyama: Kárpátinfo hetilap 20. évf. 40. számRovat: BelföldTelepülés: Ukrajna›Kárpátalja›Beregszászi járás›ZápszonyCímkék: KárpátaljaUkrajnaZápszonykárpátaljai magyarságukrajnai hírekvadászatForrás: Kárpátinfo hetilap


Forrás:hetilap.karpatinfo.net
Tovább a cikkre »