Megkezdi a bajnokságot a Komáromi FC, hazai pályán fogadja Máriatölgyes csapatát

Megkezdi a bajnokságot a Komáromi FC, hazai pályán fogadja Máriatölgyes csapatát

Szombaton 17 órakor Máriatölgyes (Dubnica nad Váhom) kezdi meg a 2021/2022-es idényt a Komáromi FC. A lilák immár zsinórban ötödik éve játszhatnak a szlovák országos másodosztályban. Az előző idényt a 8. helyen záró komáromiak új edzővel és az eddigieknél szélesebb kerettel vágnak neki a bajnokságnak.

A csallóközi alakulat nem titkolt célja a jó rajt, és tavasszal egy a nyolcadiknál jobb helyezés a tabellán. Ennek érdekében egy hatmérkőzéses felkészüléssel a hátuk mögött, valamint több új játékossal a keretben kezdenék meg a küzdelmeket.

Radványi Miklós érkezése némileg meglepte a komáromi szurkolókat, akik teljesen elégedettek voltak Németh Szilárd tavaszi teljesítményével, azonban a Komáromhoz kötődő edzőnek csak nyárig szólt a szerződése.

Radványival idáig hatból öt felkészülési mérkőzését megnyerte a komáromi alakulat. Mint a klub honlapján fogalmazott, elsősorban az új játékosok beépítésére fektették a legnagyobb hangsúlyt a négyhetes felkészülés alatt.

Szeretném, hogy a játékosok tudják, mihez kezdjenek ha nálunk a labda és mit ha az ellenfeleknél. Négy hét nem sok idő, folyamatosan dolgozunk, bízok benne, hogy a felkészülés megmutatta, hol vagyunk erősek és hol van még mit javulnunk.

fogalmazott a szakvezető, aki azt is elárulta, hogy bár legtöbbször a 4-3-3-as felállást preferálja, a meccs előtti rendszer a játéktól függ, márpedig ő támadófocit szeretne látni Komáromban.

Az előző idény vége óta komoly változásokon ment át a KFC kerete. Érkeztek a csapathoz komoly élvonalbeli és külföldi, sőt válogatott tapasztalattal rendelkező labdarúgók. Ezen kívül lehetőséget kap a bizonyításra néhány fiatalabb, saját nevelésű játékos is.

Hírdetés

Minden játékos új színfoltot hoz, gyors szélsők és kreatív játékosok jöttek. A négy hét rövid idő, de már látni, hogy értik, mit szeretnénk játszani. Bízok benne, hogy mindannyian a csapat erősségei lesznek, középen Németh és Varga, Györgyi pedig a széleken jelenthet erősítést. Ha valaki nem is kerül be a kezdőbe, bízok abban, hogy a padról új lendületet visz majd játékba.

fogalmazott a játékoskerettel kapcsolatban Radványi Miklós.

Érkeztek (név, honnan): Patrik Rumanský (Poprád) Michal Horodník (Szakolca) Varga Péter (Puhó) Györgyi Arthur (Nyíregyháza Spartacus FC – HUN) Samuel Orság (Tőketerebes) Šimon Šmehyl (Prostějov – CZE) Michal Petráš (AS Trencsén) Ganbayar Ganbold (kölcsönjátékra, Puskás Akadémia FC – HUN) Németh Tamás (Kazincbarcikai SC – HUN) František Chmiel (Baník Ostrava – CZE)

Távoztak (név, hova): Doktorík Dávid (Marcelháza) Mihajilo Popović (Szered) Marek Pittner (Nádasfő) Faragó Tamás (Ménfőcsanak – HUN) Tomáš Machara (AS Trencsén kölcsönből vissza) Jakub Krela (Bártfa) Adam Palacka (Érsekújvár) Lukáš Leckéši (Léva)

Mérkőzésinformációk

Azok, akik nem tudnak személyesen kilátogatni a mai mérkőzésre, otthonuk kényelméből is követhetik a találkozót az interneten:

Körkép.sk/KPA


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »