Megkérdeztük és kiderült: mindegy hogy néz ki, csak ropogjon a csokis gabonapehely

Megkérdeztük és kiderült: mindegy hogy néz ki, csak ropogjon a csokis gabonapehely

Egyesületünkkel egy nemzetközi tesztelési program keretében egy kedvelt reggeli élelmiszertermék, a csokis gabonapelyhek minőségét vizsgáljuk. Ehhez megkérdeztük a hazai fogyasztókat, mik a legfontosabb szempontok vásárláskor.

A Tudatos Vásárlóknál idén 5 közép- és kelet-európai országgal – Ausztriával, Csehországgal, Horvátországgal, Szlovákiával és Szlovéniával – a FoodPro projekt keretében nemzetközi gigatesztben teszteljük a csokis gabonapelyhek minőségét. Ezen belül azt is vizsgáljuk majd, létezik-e a kettős minőség a csokis gabonapelyhek piacán, azaz van-e olyan, hogy ugyanazon a márkanéven, ugyanazzal a kinézettel kapható egy termék különböző országokban úgy, hogy közben összetevőiben vagy az összetevők arányában különbözik.

Tesztünkbe a “klasszikus” tehát töltelék és bevonat nélküli, csak csokoládés ízesítésű gabonapelyheket vettük be, tehát nem szerepelnek az eredményben a vegyes ízű (tehát pl. vaníliás és csokis), sem a kukoricapelyhek, és például a párnácskák sem.

Első körben online kérdőívben kérdeztük a vásárlókat, a családban kiknek és milyen szempontok alapján vásárolnak csokis gabonapelyhet. Az eredményekből kiderült, hogy a mintegy 260 válaszadó többsége reggelire zabpelyhet fogyaszt, de a népszerűségi listán rögtön másodikként a csokis gabonapelyhek végeztek. Ezt a változatot nem meglepő módon több mint 80% reggeli eszi, a termék főleg bár nem kizárólag a gyermekek körében népszerű.

Hírdetés

A csokis gabonapelyhek között a minden egyéb ízesítés, töltelék vagy máz nélküli, klasszikus változatot szeretjük a leginkább, és ezen túl már nagyjából mindegy is, milyen az alakja.

A további részleteket a lenti ábra mutatja.

 

The post Megkérdeztük és kiderült: mindegy hogy néz ki, csak ropogjon a csokis gabonapehely appeared first on Tudatos Vásárló.


Forrás:tudatosvasarlo.hu
Tovább a cikkre »