Megkapta menetrend szerinti százmillióját Orbán testvérének cége is

Megkapta menetrend szerinti százmillióját Orbán testvérének cége is

Tavaly decemberben 129 millió forintos támogatást nyert egy uniós pályázaton a miniszterelnök egyik testvérének, ifj. Orbán Győzőnek a résztulajdonában álló Gamma Analcont Kft. nevű cég – írja a Direkt36.

A portál szerint a támogatást a cég arra kapta, hogy „intelligens irányítástechnikai rendszert” fejlesszen ki energetikai és vegyipari iparágak számára. Egyébként 2016 augusztusában 291 milliót kaptak egy másik céggel közösen egy megújuló energiával kapcsolatos projektre, előtte bő fél évvel pedig 57 milliót cég a „termelési kapacitásának” bővítésére.

Hírdetés

A támogatások forrása ugyan az Európai Unió, de a pályázatokat a magyar kormány által működtetett intézményrendszer bonyolítja le. A cikkben kiemelik, hogy az uniós pályázati rendszert egy 2013-as szervezeti átalakítás óta közvetlenül a Miniszterelnökség, tehát Orbán Viktor hivatala felügyeli.

A Gamma Analcont egy műszaki eszközöket gyártó vállalkozás, amelyben 2015 januárjában lett résztulajdonos ifjabb Orbán Győző. 26 százalékos tulajdonrésszel rendelkezik, rajta kívül még ketten vannak a cégben.

(MNO)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »