Megjelent az Új Ember 2022. november 13-i száma

Megjelent az Új Ember 2022. november 13-i száma

Az Új Ember idei negyvenhatodik számát ajánljuk olvasóink figyelmébe.

Ferenc pápa május 3-án Michael Wallace Banach memphisi címzetes érseket Magyarország apostoli nunciusává nevezte ki. Az új misszióvezető július közepén érkezett Budapestre. Az azóta eltelt időben járt már több helyen és egyházi rendezvényen, kezdte megismerni a magyar Egyházat. Életéről, küldetéséről és első tapasztalatairól beszélt a vele készített interjúnkban.

Kevéssé ismert tény Mindszenty József bíboros amerikai útjait illetően, hogy a Hawaii-szigetekre is ellátogatott és felkereste az ottani magyar közösséget 1974 decemberében. Az még kevésbé köztudott, hogy a bíboros tiszteletére emléknapot iktattak törvénybe az Egyesült Államokban. A hawaii látogatásról Somogyi Viktória, a Vatikáni Rádió munkatársa és Vujity Tvrtko újságíró beszélgetett Miamiban. Erről is olvashatnak a lapban.

Október 31-én, a ferencvárosi Assisi Szent Ferenc Főplébánia alapításának kétszázadik évfordulóján megáldották a régi templom helyén felállított emléktáblát. Az ünnepről készült riportunkat lapunk 7. oldalán olvashatják.

Az esküvő szervezése boldog időszak az ember életében. Nagy kínálattal találkozik, s csak egyet tud, tökéletes esküvőt szeretne, ilyenkor a szíve különösen nyitva van a szeretetre. Az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye turisztikai irodája úgy döntött, helyük van az esküvőkiállításon. November 5-én Treer Éva irodavezetővel és Varga Norbert irodaigazgatóval beszélgettünk a hungexpóbeli standjuknál. A beszélgetést a lap 11. oldalán olvashatják.

Hírdetés

A Mértékadó kulturális mellékletben két méltatást is olvashatnak a Szépművészeti Múzeumban 2023. február 19-éig látogatható El Greco-kiállításról: Mészáros Ákos és Pallós Tamás próbálja megfejteni a világhírű festmények titkát.

El Greco, eredeti nevén Domenikosz Theotokopulosz (1541–1614), művésznevén – magyar fordításban – „A Görög” krétai születésű, végül Spanyolországban letelepedett festőművész nagyszabású életmű-kiállítása jó alkalom arra, hogy a művész életének, alkotói útjának fontos állomásaira is fény vetüljön.

A Nézőpont rovatban Az életöröm tánca címmel Lőrincz Sándor ír a Pécsi Balett Zorba előadásáról.

A Természetrajz rovatban Schmidt Egon ezúttal a madarak birodalmát szemlélő természetjárók közül is sokak által méltatlanul lesajnált verebek értékeit emeli ki, szokásaira világít rá. „Valójában kedves, csinos és okos madarak” – veszi védelmébe az apró állatokat a szerző.

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »