Megjelent az Új Ember 2022. december 4-i száma

Megjelent az Új Ember 2022. december 4-i száma

Az Új Ember idei negyvenkilencedik számát ajánljuk olvasóink figyelmébe.

Az Új Ember címoldalán tudósítunk arról, hogy a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) a Katolikus Pedagógiai Intézettel (KaPI) közösen a Magyar Katolikus Egyház 2022-es népszámlálási kampányához kapcsolódva két pályázati lehetőséggel is megszólította a katolikus köznevelési és szakképzési intézmények diákjait. A pályázatok nyertesei számára Veres András, az MKPK elnöke adta át a díjakat november 22-én a püspöki kar budapesti székházában. 

Ezúttal egy teljes oldalpáron közlünk cikkeket a Család rovat keretében. A 8. és a 9. oldalon többek között Marton Zsolt váci megyéspüspök, az MKPK Családügyi Bizottsága elnökének 2022. évi körlevelét olvashatják, valamint itt találhatják az ebben a témában megjelent karácsonyi könyvajánlatunkat is.

Advent első vasárnapján délelőtt a budapesti Szent István-bazilika bejáratánál indította útjára adventi segélyprogramját a Katolikus Karitász. Sajtótájékoztató keretében Écsy Gábor, a Katolikus Karitász országos igazgatója és Dolhai Attila színművész ismertette az adományozás részleteit. Sokak örömére a művész elénekelte az Angyalbatyu dalt, melyet maga szerzett. A részletekről a lap 3. oldalán olvashatják összefoglalónkat.

A liturgia teológiája állt a budapesti Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskolán november 19-én tartott tanulmányi nap középpontjában. Az ünneplés művészete című tanácskozás előadói Ferenc pápa Desiderio desideravi apostoli levele nyomán fejtették ki gondolataikat. Az eseményen jelen volt Kovács Gergely gyulafehérvári érsek és Kocsis Fülöp görögkatolikus érsek-metropolita is. A rendezvényről szóló tudósításunk a 11. oldalon olvasható.

Hírdetés

A Mértékadó kulturális mellékletben többek között arról olvashatnak, hogy Sztankó Attila atyát idén májusban választották az 1990 óta működő Gregorián Társaság elnökévé. Szent Cecília liturgikus ünnepnapja kapcsán arról kérdeztük őt, mikor, hogyan és miért ragadta magával ez az ősi zene; mi az, ami a gregoriánt évszázadok óta kiemeli minden más zene közül; és mi tartja életben és állítja kutatások középpontjába a mai napig.

A Mértékadóban ezúttal számos irodalmi tárgyú írással találkozhatnak, köztük Lackfi János adventi költeményével és a kortárs gyerekirodalom megrendítő remekeivel is.

A Nézőpont rovatban Paksa Balázs elemzi Andrew Dominik Szöszi című filmjét.

A Természetrajz rovatban pedig Schmidt Egon ír a ködről, amely sejtet és eltakar, és ahonnan váratlanul előbukkanhat akár egy kismadár is.

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »