MEGJELENT az ArchiRegnum kiadó két új könyve közül az első

MEGJELENT 

a Szent Korona Országáért Alapítvány által működtetett

ArchiRegnum Könyvkiadó

két új könyve közül az első :

A borítón a Lombardia vaskoronája (Corona Ferrea) 

Ez Európa egyik legrégebbi antik ereklyéje és királyi jelképe. A monzai Keresztelő Szent János-katedrálisban őrzik, Milánótól, a modern Lombardia központjától nem messze.

A Vaskorona belsejében lévő vaspánt Jézus Krisztus egyik vasszegéből készült, amellyel keresztre feszítették.
A hagyomány szerint ezt a szöget először Nagy Konstantin római császár kapta édesanyjától (Szent Ilona), a Szent Kereszt megtalálójától.

Hírdetés

A 9. századtól a 19. századig Itália királya a mindenkori német-római császár volt.  Paviában sokuk koronáztatta meg magát a Vaskoronával, a királyság formális jelképével. Híres császárok, mint Nagy Károly, I. (Nagy) Ottó, IV. Henrik és I. (Barbarossa) Frigyes is.

1026. március 1-jén Heribert, Milánó bíborosa, II. Konrádot Milánóban koronázta meg vele, Pavia helyett.

HÁTSÓBORÍTÓ

Valaha volt egy hatalmas, csodálatos nép, kinek szíve a Jóistennel együtt dobbant.

Őse volt a világnak az első királya, ki egyszerre lett uralkodó, pap, vadász és katona. A csillagokba révült, koronát keresett az égen, mely alászállott hozzá.
Az emberiség kezdetektől fogva emlékezett rá, talán ezért is a gigas jelzőt használták a neve mellett, Nimród gigas Egy tornyot is épített, mely akár az égig is felért.
Egyesek gyűlölettel beszéltek róla, míg mi tudni véljük e tornyot azért építette, hogy megmentse a világot, ha az özönvíz megismétlődne.

Fiai szarvast űzve jutottak új világba, majd ez a mítikus szarvas nem hagyott el bennünket, mert szarva között fölkelő fényes Nap, oldalán vagyon árdéli szép Hold. Az íjfeszítő népek pedig a szeretet útján haladtak. Nem akárhogyan kötötték kötelmeiket, csak rájuk volt jellemző a vérszerződés szertartása.
Hiszen a szíven keresztül áramlik a vér, a lélek hordozója. Miként az Újszövetségben is a szeretet kelyhe játssza a főszerepet. Ebből a hűségből és ragaszkodásból fakadt a Boldogasszony, Szűzanya iránti tiszteletünk. Ezért ring Szűz Mária szívén hazánk.

Nem vagyunk árvák. Ezekről az ősi misztériumokról szól ez a könyv.

 Varga Tibor


Forrás:szentkoronaorszaga.hu
Tovább a cikkre »