Megjelent a Miles Christi évkönyv!

Gyakran éri az a vád a magyar monarchista közösséget, hogy miért nem vonul molinók alatt, miért nem gyűjt aláírást, miért nem rendez politikai performanszokat, mint a többi köztársasági, pártalapon szervezett, gyakran álcivil csoportosulások. Erre röviden annyit reagálnánk, hogy ez nem a mi szintünk, és nem a mi célunk.
Azoknak, akik azt kérdezik tőlünk, hogy mégis mit csinálunk, mivel próbáljuk a monarchista gondolatokat terjeszteni örömmel jelentjük, hogy megjelent a 2013. évi Miles Christi évkönyv! Melyben a blogon, és a Regnum! portálon gyakran publikáló szerzőink írásai is helyet kaptak. A kiadvány erősen limitált példányszámban még megrendelhető és kapható!

Interjú is készült a szerkesztővel, a mandiner.hu honlapon.

Hírdetés

A tartalomból:

Prof. Dr. Michael Fierdrowicz: Ritualitás és szakralitásDr. Tóth Tihamér: Az antimodernista eskü és a tudomány szabadságaÉrszegi Márk Aurél: A római pápa címei és udvartartásaErik Maria Ritter von Kuehnelt-Leddhin: A valódi liberalizmusErik Maria Ritter von Kuehnelt-Leddhin: Szabadság vagy egyenlőség: A jelen kihívásaErik Maria Ritter von Kuehnelt-Leddhin: A neotomizmus és az autoritás problémájaJosé Antonio Primo de Rivera: A szabadság önmagában nem, csak a rend részeként létezikMindszenty József hercegprímás országfelajánló imájaGróf Teleki Pál: Az igazi tisztviselő [II. rész]Pánczél Hegedűs János: A legitimitás és legalitás problematikájárólPető Zoltán: Idejemúlt-e a klasszikus államformatan?Fóris Ákos: Az államfői jogkör és a katolikus egyház (1920-1944)Plinio Correa de Oliveira: Huszonegyedik századi keresztes hadjáratD. Fekete Balázs: Krisztus katonája: IX. Szent Lajos királyGalambos István: Egy kommunista szekularizációs kísérlet MagyarországonGuitman Barnabás: Az apokalipszis lovasai SzászországbanSzilvay Gergely: Középkor: Nem menő? Heidl György: A szexuáletika mint ütközőpontv. Uhel Péter Ágoston: Az északamerikai katolikus blogszférárólHeidl György: A szólás szabadsága (reflexió)Heidl György: Országfelajánlás (reflexió)Mezei Zsolt: A százéves “Magyar Kultúra” digitalizált változata (recenzió)
A kiadvány megrendelhető: [email protected] vagy www.facebook.com/mileschristievkonyv


Forrás:monarchista.blogspot.com
Tovább a cikkre »