Megizzasztották Zuckerberget a meghallgatáson. Volt, hogy elakadt a szava

Megizzasztották Zuckerberget a meghallgatáson. Volt, hogy elakadt a szava

A Facebook részvényei némiképp emelkedtek Zuckerberg legutóbbi beszéde után, de még nem hozták be a hitelvesztés miatt elszenvedett károkat. A világ legnagyobb közösségi hálójának alapítóját rendesen megizzasztották a szenátusi meghallgatáson, amit a személyes adatokkal való súlyos visszaélések miatt rendeltek el.

Ma már minden napra jut egy Facebook-botrány, ráadásul most zajlot Mark Zuckerberg vállalatalapító szenátusi meghallgatása is – amely közel sem sikerült megnyugtatóra.

Zucki többek között azt is elárulta a meghallgatáson, hogy a magyarországi választások előtt is töröltek általuk kamuprofiloknak minősített felhasználói fiókokat. Ilyen fiókokat egyébként a Facebook naponta milliószámra töröl, jó részük valóban egyes választásokba történő „külföldi beavatkozást” segítő profilok lehetnek. Az eljárás során mesterséges intelligenciára alapuló technológiát is felhasználnak, és az USA-n kívül Magyarországon, Mexikóban, Pakisztánban és Indiában is bevetették.

A kínos kérdésekre Zuckerbergnek nem mindig sikerült kielégítően reagálni. Az alábbi példa jól mutatja, miért védhetetlen a Facebook helyzete:

A kérdéseket Dick Durbin szenátor tette fel: 

Körkép.sk, TheGuardian.com

Nyitókép: Bloomberg.com


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »