Megismétlődhet? – Morvai Krisztina filmje

Morvai Krisztina írja:

Megismétlődhet Magyarországon a kommunista típusú diktatúra? Ez az a kérdés, amely számomra átszövi ezt a másfél órás beszélgetést és a Budaházy György és társai ellen kilenc éve folyamatban lévő büntetőeljárást.

A kommunizmus áldozatainak emléknapjára készítettük el filmünket. Anno, a szovjet tankok árnyékában a magyarok tehetetlenek voltak – bár 1956-ban a lehetetlent is megpróbálták, az egész világ csodálatát kivívva. A szabadságharc ötvenedik évfordulóját a kommunisták szellemi örökösei vérbe fojtották. S ez nem volt elég nekik. A sötét múltból ismert módszerekkel folytatják a megfélemlítést, a bebörtönzéseket, az embertelenséget – teljesen mindegy, hogy milyen pártszínekben.

Kérem, ne tűrjük mindezt szó nélkül! Most nem vagyunk tehetetlenek, és nem lehetünk gyávák! Tekintsék meg, és osszák meg minél többen ezt a filmet – amelyhez hasonlót a Budaházy/Hunnia-csoport szinte minden vádlottjával készíthettünk volna.

A film főszereplőjét 10 év fegyházbüntetésre ítélték, a feltételes szabadulás lehetősége nélkül. A 17 vádlott összesen 125 év fegyházbüntetést kapott. A bírósági tanács elnöke, nyilvánvalóan lelkiismereti okokból elhagyta a bírói pályát. Kérem, írják alá minél többen a vádlottaknak adandó kegyelmet kérő/követelő petíciót, és biztassanak erre másokat is. Soha többé kommunizmust! A petíció itt írható alá.

Budaházy: ezt az ítéletet valakik kopipészttel dobálták össze

Morvai: Budaházy-ügy, migráció, Soros-terv. Mi a közös?

Morvai: a Budaházy- (Hunnia-) ügy lényege öt percben

A Habony-művek felütése alapján sok jóra ezután sem számíthatnak Budaházyék a NER-től

Miért álljunk ki Budaházy mellett?

Budaházyék szerint hamis okirat az elsőfokú ítélet – akár még perújítás is elképzelhető

Budaházy: megbukott a vád – az volna a legjobb, ha bizonyítottság hiányában felmentenének


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »