Mégis támadhatók a devizahitelek?

Egy devizahiteles-szerződés hatalmas hibájára mutatott rá egy bírósági ítélet, és kimondta a szerződés érvénytelenségét.

Az indoklás szerint 2004 után tényleges deviza nem volt a hitelek mögött, hanem az ügyfél elől titkolt és nagy kockázatot hordozó befektetési szerződéssel „teremtették meg” a virtuális devizát. A szakértő rámutatott, a módszert a 2008 után regnáló kormányok mind ismerték, mégsem tettek semmit, tehát szó sem volt a devizahitelesek megmentéséről.

Halvány reménysugár mutatkozik a devizahitelesek, illetve a forintosított devizakölcsön súlya alatt görnyedező családok számára, hogy enyhülhetnek terheik. A közelmúltban ugyanis a Budapest II. és III. Kerületi Bíróság kimondta egy devizahiteles-szerződésről, hogy nem jött létre, mert a hitel mögött olyan befektetési szerződés áll, amelyről az ügyfél nem tudott.

A folytatás további elérhetőségekkel ITT !

Forrás: mno.hu

Emlékeztető: „Elemi erejű mélyütést vitt be Lentner Csaba közgazdász, egyetemi tanár, volt MIÉP-es képviselő, a jegybank által létrehozott egyik alapítvány kuratóriumi tagja azoknak, akik a kormányoldal részéről a Magyar Nemzeti Bank (MNB) függetlenségére hivatkozva tolnák el maguktól a pénzköltésekkel kapcsolatos botrányt. Lentnernek az Echo TV-ben elhangzott szavai ugyanis félreérthetetlenül összekapcsolják a Matolcsy György vezette intézmény alapítványainak vitatott tevékenységét a kormány politikai célkitűzéseivel. Bár ez az együttműködés már akkor vélelmezhető volt, amikor a parlamenti többség a saját maga által megalkotott alaptörvényt egy nap alatt áthágva törvénybe próbálta iktatni az alapítványi pénzek útjának láthatatlanná tételét a nyilvánosság elől.” (Részlet a Blöff című vezércikkből)


Forrás:sokkaljobb.hu
Tovább a cikkre »